Új életre kelnek a metrópótlás idején használt buszsávok egyes szakaszai a fővárosban: folyamatos kerékpáros útvonal létesül a Váci út–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Üllői út mentén, mely a kapcsolódik a már meglévő kerékpározható útvonalak hálózatához is. A munkálatok első szakasza véget ért, elkészült a Gogol utca és a Nyugati tér közötti kerékpársáv, amelynek elválasztását az egyéb forgalmi sávoktól Budapesten először műanyag pollerek biztosítják. A kereszteződésekben piros burkolatfestés jelzi a kerékpározók elsőbbségét.

Új életre kelnek

Az M3-as metró felújítása után a felszínen is jelentős közlekedési fejlesztés zajlik az észak-déli tengelyen, hogy az eddigiekhez képest többféle közlekedési eszközzel lehessen biztonságosabban haladni. A metrópótlás idején használt buszsávok egyes szakaszai új életre kelnek: folyamatos kerékpáros útvonal létesül a Váci út–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Üllői út mentén, mely a kapcsolódik a már meglévő kerékpározható útvonalak hálózatához is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapesten először

A munkálatok első szakasza véget ért, elkészült a Gogol utca és a Nyugati tér közötti kerékpársáv, amelynek elválasztását az egyéb forgalmi sávoktól Budapesten először műanyag pollerek biztosítják. A kereszteződésekben piros burkolatfestés jelzi a kerékpározók elsőbbségét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Biztonságosabb és kényelmesebb

Biztonságosabbá és kényelmesebbé vált ezáltal a belváros felől a Lehel piac, a Váci úti irodák és Újlipótváros külsőbb részeinek a megközelítése. Az új kerékpársávok a Nyugati téren, a Westendnél és a Lehel térnél megtalálható Bubi gyűjtőállomások megközelítését is szolgálják – írta a BKK.

A kiválasztott város

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy belga szakemberek érkeztek Budapestre a közelmúltban, hogy tanulmányozzák a MOL Bubit. A delegáció a brüsszeli közbringa-szolgáltatást szeretné fejleszteni, ehhez gyűjtöttek tapasztalatokat a magyar fővárosban. A nemzetközi figyelem egyben komoly szakmai elismerést is jelent, ugyanis a külföldi szakemberek 85 nagyváros közül választották ki a szakmai szempontból legjobb öt várost, így Madrid, Párizs, Marseille, Antwerpen és Gent mellett Budapesten is megvizsgálják a kerékpár-megosztó szolgáltatást.  

 Hasonló domborzati viszonyok

A szakmai szempontok mellett a belga delegáció számára azért is fontos a MOL Bubi tanulmányozása, mert Budapesten Brüsszelhez hasonló domborzati viszonyok mellett lehet kerékpározni.

A fejlesztés reményében

A belga partnerekkel való együttműködés a BKK számára is rendkívül hasznos, hiszen a kutatási projekt keretében a magyar szakemberek hozzájuthatnak francia és holland közbringa-szolgáltatások részletes elemzéseihez, amelyek révén a MOL Bubi is fejleszthető – írta a BKK.

A közösségi közlekedés kiegészítője

A BKK a magyar főváros közlekedésszervezőjeként, a közösségi közlekedés kiegészítőjeként működteti a közbringa-szolgáltatást. Például a BudapestGO-ban is megjelennek a MOL Bubi gyűjtőállomások és az elérhető kerékpárok, valamint útvonalat is lehet tervezni, akár közösségi közlekedéssel kombinálva is.

Könnyebb az átszállás

A MOL Bubi gyűjtőállomások helyét is úgy határozzák meg, hogy minél könnyebb legyen az átszállás a különböző módok között.

Töretlen a népszerűség

A vállalat szerint az integrált szemléletnek, valamint a tudatos márkaépítésnek köszönhetően a közbringa-szolgáltatásnak töretlen a népszerűsége a fővárosiak körében. A MOL Bubi az elmúlt évben bizonyította, hogy minden évszakban képes új rekordokra. A legutóbbi téli hónapokban a MOL Bubi havi és átlagos napi használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett, és a növekedés még esős tavasz ellenére sem állt le. 2 év alatt több mint 5 millió utazás valósult meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: elkészült a kerékpársáv a Váci úton a Gogol utca és a Nyugati tér között. Fotó: BKK