A múlt héten elfogtak egy 45 éves, a fővárosban élő norvég állampolgárt a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Az illetővel szemben büntetőeljárás indult, mivel fennállt a veszély, hogy terrorcselekményt fog elkövetni. A bíróság le is tartóztatta a férfit.

Azt tervezte, több ember életét is kioltja

A Budapesten élő norvég férfi egy videómegosztó portálon árulta el a tervét. Rengeteg emberrel akart végezni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Túl akarta szárnyalni Breiviket is

Mint ismert, 2011-ben egy norvég férfi, Anders Behring Breivik 77 ember életét oltotta ki egyetlen napon. Előbb egy általa autóba rejtett pokolgép felrobbanása okozta nyolc ember halálát. Ezt követően rendőregyenruhában Utoya szigetére hajózott, majd válogatás nélkül lőni kezdett a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborozóira.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Főként fiatalokra célzott

Breivik azon a napon rengeteg tizenéves életét vette el. Amikor kiérkeztek a rendőrök, megadta magát. Azt vallotta, tudatában volt, mit cselekszik, és újra megtenné.

Erről beszélt a Budapesten lakó norvég férfi

A most elfogott 45 éves norvég illető főként norvég nyelvű videókat töltött fel. Néhány anyagban angolul fenyegetőzött a rendőrség szerint. Elképesztő mondatok hagyták el a száját.

Ezekkel fenyegetőzött

„Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek! …. Bárhol támadhatok. …. Repülő, reptér, vasúti pályaudvar, semmi nem probléma nekem. …. El fogom pusztítani az ártatlanokat” – mondta a videókban a norvég férfi.

Videón a férfi elfogása

Nem először gyűlik meg a norvég férfi baja a törvénnyel

A nyomozók kapcsolatba léptek a norvég rendőrséggel is. Kiderült, hogy az illetőt Norvégiában már több alkalommal elítélték erőszakos bűncselekmények miatt, de nemi vágyait is volt, hogy törvénybe ütköző módon elégítette ki.

Nem késlekedtek a rendőrök, hamar elfogták a férfit

Mivel fennállt a veszélye, hogy újból erőszakos bűncselekményt követ el a norvég férfi, így egy összehangolt akció keretein belül elfogták. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a TEK-et kérte fel erre a feladatra. Június 14-én a budapesti albérletében fogták el.

Ő volt az, aki túl akarta szárnyalni Breiviket

Átkutatták a lakását is

A férfinek átkutatták a lakását, minden számítástechnikai eszközt lefoglaltak. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Ezt követően bűnügyi őrizetbe vették, majd szombaton letartóztatta a bíróság. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtják végre a kényszerintézkedést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu