A jeges, síkos agglomerációs utakon rengeteg baleset történt az elmúlt napokban. Főleg kamionok, teherautók csúsztak ki, de luxusautók is összetörtek. Az elmúlt néhány fagyos nap agglomerációs baleseteinek fotóit most kaptuk meg a katasztrófavédelemtől. A fotókat elnézve roppant óvatosan szabad csak vezetni ilyen időben.

Szétment a BMW eleje az M2-esen

Szalagkorlátnak ütközött egy BMW hétfőn délelőtt az M2-es autóút 29-es kilométerénél, Göd közelében. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt,

Vasúti baleset Gödnél

Menetrend szerint közlekedő vonat ütközött össze egy személygépkocsival hétfőn délelőtt Gödön, a Mikszáth Kálmán utcai vasúti átjáróban. Az autóban egyedül a sofőr utazott, ő időben, még az ütközés előtt elhagyta az autót. A váci hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt

Hídpillérnek csapódott egy kamion az M0-áson

Szalagkorlátot átszakítva árokba hajtott, majd hídpillérnek csapódott egy kamion hétfőn délelőtt az M0 –ás autóút és az M7-es autópálya találkozásánál, Biatorbágy közelében. A teherautóban egyedül a sofőr utazott, aki sérülések nélkül elhagyta azt.

Dunaharasztiban az árokba csúszott egy Suzuki

Az úton megcsúszott, árokba hajtott és felborult egy gépkocsi hétfőn este Dunaharasztiban, a Kodály Zoltán utcában.

Árokba csúszott egy befőtteket szállító kamion

Árokba hajtott egy kamion a 4-es főút 44-es kilométerénél, Pilis közelében. A teherautó forgalmi akadályt okozott. A monori hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A tehergépkocsi műszaki mentéséről a tulajdonos gondoskodott. Rengeteg befőtt esett le a kamionról.

Gödöllőnél is egy sárga kamion csúszott árokba

Az úttesten megcsúszott, keresztbe fordult és félig az árokba hajtott egy kamion hétfőn délelőtt a 3-as főút 35-ös kilométerénél, Gödöllő közelében.

Pátynál kisteherautó borult fel

Kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze hétfőn reggel Páty közelében. Az ütközés következtében a teherautó az oldalára borult, személyi sérülés nem történt.

Autószállító kamion borult fel a Budaörsi úton

Felborult egy autószállító tréler hétfőn délután Budapesten, a XI. kerületi Budaörsi úton. A jármű mintegy húsz méteren a szalagkorlátot felszakította.

Nőtt a balesetek száma

Az alábbi grafikán negyedéves bontásban a közúti közlekedési balesetek számának alakulása látható. Az év elejéhez képest nőtt a balesetek száma.

Fotók: Katasztrófavédelem