A visegrádi révkikötőben elsüllyedt egy vontatóhajó. Az eset még január végén történt, olaj is került a folyóba.

Az interneten többen is megosztottak képeket arról, hogy a visegrádi révkikötőben félig elsüllyedt egy kishajó. A révet üzemeltető cég tulajdonosa, Jung Csaba a Danubia nevű helyi tévének elmondta, hogy 29-én reggelre, ismeretlen okból kapott léket a kiemelt képünkön látható Zala nevű hajójuk.

Amint tudomásukra jutott, hogy mi történt, értesítették a vízirendészetet, ezt követően a helyszínen jártak a katasztrófavédelem és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A tulajdonos elmondta, a hajót körülbelül 15-20 éve vásárolták, a kötelező műszaki- és lemezvastagság vizsgálatoknak az előírásoknak megfelelően alávetették, három év múlva kellett volna újabb felülvizsgálatra vinni.

Kapcsolódó cikk: Dunába csúszott egy Audi Szentendrénél, elképesztő fotók!

Olaj is került a Dunába

Arra a kérdésre, hogy került-e a Duna vizébe szennyező anyag, azt a választ adta, hogy az ilyen hajók aljában általában összegyűlik az úgynevezett „fenékvíz”, amely olajat is tartalmaz.

Ezt nézd meg! Ilyen lehet a Duna medre víz nélkül – Látványos videó!

Ez sajnos a Duna vizébe került, de nem úszott el az árral, mivel a hajó úgynevezett „limányban”, part menti lassú örvényben vesztegelt, így sikerült helyben, olajfogó párna segítségével felfogni a szennyeződést és mentesíteni.

Mérgezett folyó: Rákkeltő mérgek folynak a Dunába a főváros feletti szakaszon, a vízművek is résen van

A hajót rögzítették, a hajózást nem veszélyezteti, de amilyen hamar csak lehetséges, elszállíttatják. A helyi tévé riportját alább lehet megnézni.

Kiemelt kép: részlet a Danubia Tv videójából