Eltűnt férfit keresnek a Dunában Szentendrénél – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Itt tűnt el

Szabóné Berki Bianka elmondta: a rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy egy férfi eltűnt a vízben Papszigettel szemben a Holt-Duna-szakaszon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan keresik

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére közölte: a keresésben a szentendrei hivatásos tűzoltókon kívül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajója és búvárszolgálata, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is részt vesz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Másik eset

Legutóbb a Balatonnál történt hasonló, vasárnap hajnalban jelentették be, hogy eltűnt a balatonudvari strandról egy 14 éves budapesti lány. A rendőrök azonnal keresni kezdték.

Megtalálták a ruháit

A Veszprém vármegyei rendőrség szerint a fiatalnak azután veszett nyoma, hogy egy rendezvényen szórakozott. Csak a ruháit találták meg a földön.

Észrevették a fejét

Az egyenruhások civilekkel közösen kezdték el keresni a lányt. A Tények információi szerint a fiatalt a vízben találták meg azután, hogy meglátták a távolból a fejét.

Szörfdeszkával mentettek

Csónakkal, szörfdeszkával és úszva rohantak a bajba jutott tini segítségére. Végül belekapaszkodott egy szörfdeszkába, és így épségben ki tudták vinni a partra, ahol átadták a mentőknek.

Videó a mentésről:

Családapa lett rosszul

Ahogy írtunk róla korábban, a 45 éves édesapa már indulás előtt nem érezte magát jól, fájlalta a mellkasát, de nem tulajdonított nagy jelentőséget ennek. A strandolás közben hirtelen rosszul lett és összeesett. Szegvári Éva, és férje, Szántó Pál azonnal odasiettek és megkezdték az újraélesztést – írja a Fejér Megyei Szent György Kórház honlapja.

Kiabált a kislánya

„Közelről hallottam, ahogy egy kislány elkezd kiabálni, sikítani, édesanyja is próbált kétségbeesetten segítséget kérni – ekkor már láttuk, hogy egy férfi fekszik a földön. A férjemmel azonnal odasiettünk, ennyi év egészségügyi tapasztalattal a hátunk mögött azonnal láttuk, nagy a baj.”

Nem lélegzett

„A hátára fordítottuk, megnéztük a pulzust, ám nem voltak életjelek, nem lélegzett” – emlékezett vissza Éva, aki a Szent György Kórház Kardiológiai Osztályán dolgozik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció