Illegálisan tartózkodott Magyarországon az a 86 bevándorló, akikre Budapest belvárosában, egy társasházi lakásban találtak rá rendőrök. Főleg törökökről van szó.

Társasházi lakásban akadtak rájuk

Mintegy 86 illegálisan Magyarországon tartózkodó embert talált a rendőrség hétfőn Budapest belvárosában. A zsaruk egy társasházi lakásban akadtak rá a Magyarországon illegálisan tartózkodókra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bejelentést kaptak

A BRFK Kommunikációs Osztálya megerősítette a 24.hu-nak: a fővárosi rendőrök állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek egy belvárosi ingatlant a délelőtti órákban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

40 gyermek

A rendőrség részletezte: az ingatlanban 86 személyt találtak, 32 férfit, 14 nőt és 40 gyermeket. Egyikük sem tudta magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni.

Főleg törökök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A talált személyek közül 81 török, 1 iráni, 4 pedig afgán állampolgár.

A Holló utcában lehettek

A lap információi szerint az illegálisan Magyarországon tartózkodó személyekre a 7. kerületi Holló utcában találtak rá a hatóságok.

Orbánhoz közel

A 24.hu korábban arról is írt, hogy Orbán Viktor házától pár száz méterre, a Béla Király úton talált a rendőrség 90 menekültet. A szemtanúk szerint „egy szokatlanul nagy létszámú menekültcsoportra bukkant a rendőrség múlt csütörtökön este Budán a 12. kerületben.

Sokkolóval szerelték le

A BudaPestkörnyéke.hu szeptember elején számolt be arról, hogy csak elektromos sokkolóval tudták leteríteni azt a szír embercsempészt Budapesten, aki tizennégy illegális bevándorlót szállított ülés nélküli furgonjában.

Összehangolt akció

Az elfogáshoz komoly összhangra volt szükség a különböző rendőri egységek részéről. Először az M3-as autópálya Budapestre bevezető szakaszán próbálták megállítani a feltételezett embercsempész furgonját a nógrádi és hevesi rendőrök.

Hajtott tovább Budapestre

Ők a jelzést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályától kapták. A kisbusz sofőrje azonban – a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva – tovább hajtott.

Nem akart kiszállni

Végül a fővárosi rendőrök tudták megállásra kényszeríteni a Károly körúton. A jármű vezetője azonban még ekkor sem volt hajlandó kiszállni az autóból. Így aztán a 8. Kerületi Rendőrkapitányság járőreinek csak többszöri felszólítást követően, elektromos sokkoló használata után sikerült megbilincselni az intézkedésnek ellenálló sofőrt.

Férfiakat zsúfolt be a raktérbe

Sokkoló volt, amit a járműben találtak. Az ülések és szellőzés nélküli furgon rakterébe 14 férfi volt bezsúfolva, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán a 25 éves szír állampolgárt sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció