A felelőtlen szomszéd úgy gondolta jó ötlet tüzet gyújtani egy fémhordóban és abban kartonokat égetni a tuják mellett. Nagy baj lett belőle, majdnem több ház is leégett Pátyon, szerencsére a tűzoltók gyorsan megérkeztek.

Tűzrakás a fémhordóban

Az agyatlan szomszéd azt gondolta, hogy bármit, bárhol el lehet égetni. Elővett egy régi fémhordót, beledobálta a kartonpapírokat aztán tüzet gyújtott nem túl távol a szomszéd tujasorától. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Belobbant a tujasor

Csak egy kis légmozgás elég volt ahhoz, hogy az égő kartonokból felszálló parázsló pernyétől belobbanjon a tujasor és nagy baj történjen.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ennyi maradt a tujasorból

Óriási lángok

A szomszéd így fogalmazott erről az egyik pátyi közösségi oldalon: „Sajnálatos módon szomszédunk tüzet gyújtott egy hordóban, amiben kartonpapírokat és szemetet égetett. A tűz átterjedt a kerítésünk mellett lévő tujákra, amik hatalmas, közel 6-7 méteres lánggal égtek” – írja a szomszéd, majd így folytatja:

Lángolt a tetőszerkezet

„A szélirány miatt a szomszéd régóta félkész állapotban lévő épületére is visszaterjedt a tűz és az egész tetőszerkezet lángba borult. A tűz gyors terjedése miatt nagyon aggódtunk, hogy a mi házunk is veszélybe kerül, mivel kis távolság van a két épület között.

Gyorsan érkeztek a tűzoltók

A bejelentést követően 5-10 percen belül a helyszínre érkeztek a Pátyi Tűzoltók, akik azonnal megkezdték az oltást, majd kb. 10 perccel később érkező hivatásos tűzoltókkal közösen folytatták azt.”

Nem égethetett volna

Pátyon a helyi szabályok szerint kizárólag hétfőn lehet égetni avart, de a kartonpapírok begyújtása semmiképpen sem minősül kerti hulladéknak, így a gyújtogató szomszéd vélhetően kemény bírságra számíthat.

3 milliós csekket is kaphat

Korábban írtunk arról, ha valaki olyan tüzet gyújt a kertjében, amihez a tűzoltóknak is ki kell vonulniuk, akár 3 millió forintos bírságot is kaphat, ráadásul a kárt neki kell megfizetni.

Rossz szokás

A felelőtlen férfi a kartondobozokat égetés helyett szelektív hulladékként az utcára is tehette volna, ahonnét rendszeresen elszállítják. Ő azonban inkább begyújtott. Nem baj, hogy környezetszennyező, nem baj, hogy büdös és az sem baj, hogy leégett a tujasor és majdnem a környező házak is, csak égessen, mert ezt szokta meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek forrása: Facebook/Páty csoport – Köszönjük a képek készítőjének, hogy felvételeivel segíti mások hiteles tájékoztatását