189-en haltak meg koronavírus miatt az elmúlt 24 órában. A járvány kezdete óta nem volt még ennyi áldozata a koroanvírusnak Magyarországon. Több mint 6 ezer új fertőzöttet igazoltak.

6 ezer felett az elhunytak száma

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 238 056 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

189 halott

Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 68 525 fő, az aktív fertőzöttek száma 164 018.

7800 felett a kórházban kezeltek száma

7812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy több konzultáció vár rá a következő napokban, és „hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után. Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást.

Lazítanának karácsonykor

Gulyás Gergely kedden beszélt arról, hogy karácsony tájékán jöhet valamiféle lazítás, ő személy szerint is támogatná. A miniszter azt mondta, hogy lehetővé kell tenni, hogy a családok találkozzanak.

Enyhítenék a határzárat

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy valamilyen formában enyhítenénk a határzáron is, mert aki haza szeretne jönni a családjához karácsonykor, akkor annak erre legyen lehetősége. Viszont ennél több konkrétumot nem árult el a miniszter.

Vakcina

Orbán Viktor pénteken arról is beszélt, hogy azért van szükség a koronavírus elleni vakcina előzetes regisztrációjára, hogy fel tudják mérni, hogy mennyi oltóanyagra lesz szükség.

Az egészségügyi dolgozók kapják meg először

A miniszterelnök azt mondta, először az egészségügyi dolgozók fogják először megkapni, utána a veszélyeztetett korosztályok.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI