Vonat elé akart ugrani egy kamasz fiú Őrbottyánnál, a mozdonyvezetőnek azonban sikerült megállítania a vonatot, így nem történt tragédia. A vonat vezetője az esettel kapcsolatban, megrázó üzenetet tett ki a Facebookra.

Öngyilkos akart lenni egy kamasz

„A 17.25-kor Őrbottyán állomás után, Vác irányában, a gyalogátjáróban egy 13-14 éves fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett. A mindössze 60 km/h sebességnek köszönhetően gyorsfékkel sikerült megállítani a vonatot” – írta az egyik lakossági csoportba egy mozdonyvezető.

Ez volt nála

„A holmija egy szemes nyakláncból (olyasmi, mint amilyenre a fürdőkád dugóját teszik), rajta katonai dögcédulával (vagy hasonló dísszel) és egy mobiltelefonból állt” – így folytatódik a bejegyzés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elszaladt a helyszínről

A mozdonyvezető azt írja, hogy miután a szerelvény megállt, a srác zavarba jött, összeszedte a tárgyakat és elszaladt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Foglalkozzanak vele

„Kérem a pedagógusokat és a szülőket, hogy ha felismerik a személyleírás alapján a srácot, foglalkozzanak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet. Sajnos ott, akkor, abban a lelkiállapotban erre én nem voltam alkalmas” – így zárja bejegyzését a vonat vezetője.

Kamaszkori öngyilkosság

A kamaszkori halálokok közül talán az egyik legmegrázóbb az öngyilkosság. Sajnos nem is olyan ritka, mint gondolnánk: az USÁ-ban a harmadik vezető halálok a 15-24 éves korosztályban, de a 15 év alatti kiskamaszok körében is előfordul.

Magyarországi adatok

A magyarországi adatok szerint évente 50-70 kamasz veszíti életét öngyilkosság miatt, de a kamaszok körülbelül egyötödének voltak már öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai.

Kezeletlen depresszió

A kamaszkori öngyilkosság hátterében a legtöbb esetben nem egyetlen ok, hanem pszichológiai, környezeti és társadalmi faktorok együttese áll. A legfontosabb kockázati tényező a mentális betegség, azaz ugyanúgy, ahogy a felnőttkori öngyilkosságok esetében, itt is a kezeletlen depresszióra kell leginkább odafigyelni.

Külső körülmények

Az öngyilkossági kockázat általában valamilyen külső körülménnyel is összefügg: a mentális zavar vagy más tényező miatt már eleve sérülékenyebb, esendőbb tinik valami olyan eseménnyel szembesülnek, amivel nem tudnak megbirkózni, mert nincsenek hozzá eszközeik.

Ilyen okai is lehetnek

Ilyen külső tényezők lehetnek például az iskolai problémák, a gyász vagy szeretett személy elvesztése más módon (például költözés miatt), vagy éppen a szexuális orientációval kapcsolatos kételyek. A kamaszkori öngyilkosság egyik fontos kockázati tényezője az erőszak, és ennek a legtöbb formája szerepel a listában: a kockázatot növeli a családon belüli erőszak, a szexuális visszaélés, valamint a zaklatás (köztük a kortárs-, és az online zaklatás) is.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!   A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az őrbottyáni vasútállomás – Forrás: Facebook