A 40 éves edző edző, Bankos Barnabás nem gondolta, hogy neki megárthat a koronavírus. Erős, egészséges sportoló volt, hivatásos focista, most pedig a kistarcsai kórház covid osztályán fekszik, oxigént kap. Mindenkit arra kér, vegye komolyan az óvintézkedéseket.

Saját bőrén tapasztalja a Covidot

Az edző most arra figyelmeztet mindenkit, nagyon komolyan kell venni a fertőzést, ő a saját bőrén tapasztalja, mennyi szenvedéssel jár.

Férfiak zokognak a fájdalomtól

Mint mondta a Blikknek: felnőtt férfiak zokognak a fájdalomtól, hallja a levegőért küszködők hörgéseit és látja, ahogy folyamatosan viszik el a halottakat a szomszédos osztályokról.

Köhögőrohamok

A Barnabás köhögőrohamok közepette, oxigént szívva mesélt megpróbáltatásairól a Blikknek, illetve arról, hogy az orvosok és a nővérek képtelenek bírni a tempót.

Nem vette komolyan

„Nem vettem komolyan a veszélyt, azt hittem, nem is létezik ez a sz.r. Biztosra vettem, hogy sportolóként nem kaphatom el” – mondta, majd így folytatta:

Azt hitte, neki nem árthat meg

Aki könnyebb tünetekkel átvészeli, vagy nem fertőződött meg, annak fogalma sincs, milyen, de senki ne bízzon abban, hogy erős a szervezete és vele nem történhet meg – tette hozzá Barnabás, aki térdsérülése után edző lett, korábban hivatásos focista volt Százhalombattán. Az első tünetei előtt pár nappal még bajnoki meccset játszott.

Szúrt a háta, mindene fájt

„Hirtelen lettem lázas, a szaglásom és az ízérzékelésem eltűnt, a végtagjaim, az ízületeim szinte szétszakadtak, minden levegővételnél szúrt a hátam. Másnap hívtam az ügyeletet, azt mondták: biztosan influenza, feküdjem ki. Estére még rosszabb lett, hívtam az ingyenes Covid-számot.

Rettenetes volt

Az éjjel rettenetes volt, így reggel mentőt hívtam. A gyorsteszt azonnal kimutatta a Covid-fertőzést, azért hoztak Kistarcsára, mert Budapesten már két hete sem volt hely” – meséli Barna.

Oxigént kap

A sportember azóta oxigént és rengeteg gyógyszert, infúziót kapott, már tüdőgyulladása volt mire a kórházba került. A vírus ráment a bal veséjére is, iszonyú fájdalmakat él át.

Halottak a kamionban

“Tavasszal az olaszoknál láthattuk a lélegeztetőgépen küzdőket, a kamionnal szállított halottakat, mi sem állunk ettől messze. Mindenkit szépen kérek, tartsa be az óvintézkedéseket, mert lehet, egy szájmaszkban nem kellemes, de a lélegeztetőgépen sokkal rosszabb!” – mondta.

Kitették a lakásából

Barna két éve albérletben lakik, amit nem tudott most fizetni és kitették. A Kispest-Honvéd Futball Club szurkolói gyűjtést szerveztek, egy meccsjegy árával bárki támogathatja a beteg edzőt.

Kiemelt kép forrása: MTI