5203 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában. Közel 7500-an vannak kórházban, 91-en pedig meghaltak.

5 ezer felett az új fertőzöttek száma

5203 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 152 659 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

91-en haltak meg

Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3281 főre emelkedett, 34 185-en pedig már meggyógyultak.

Nőtt a kórházban kezeltek száma

7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak száma több mint 200 fővel nőtt egy nap alatt.

Ez is érdekelhet

„Folyamatosan viszik el a halottakat az osztályról” – Vírustagadó volt, most kórházban fekszik és oxigént kap az edző

Emelkedett a szennyvízben a vírus koncentrációja

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, míg több városban, így Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Csak egy városban csökkent

A szakemberek csak Békéscsabán mértek csökkenő koncentrációt. A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt szolgáltat, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. 

Munkatársakat toboroznak

Egy magánszolgáltató email útján toborozza a védőnőket és a gyógyszerészeket koronavírus- tesztelőnek, ők akár havi nettó egymillió forintot is megkereshetnek.

4-6 ezer forintos órabért fizetnek

Egy üzemorvos cég munkanapokon 4 ezer, munkaszüneti napokon 6 ezer forintos óradíjat ajánl a leendő munkatársaknak. A magánszolgáltató minden esetben házhoz megy, ott végzi el a tesztet – írta a Penzcentrum.hu.  

Akár havi 1 milliót is lehet keresni

Ha valaki a fővárosban KATA-s vállalkozóként saját autóval havi 21 napot, napi 9 órában tesztel, és 4 munkaszüneti napon is dolgozik, akkor üti a markát 1 millió 62 ezer forint. Ha mindezt munkavállalóként teszi, akkor sem jár rosszul, nagyjából a felét, 556 ezer forintot keres nettóban, havonta. A cég adja a védőfelszerelést, valamint fizeti a gépkocsi-használat költségeit is.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI