Együttérzését fejezte ki

Tegnap látogatást tett nálam Gülşen Karanis Ekşioğl, Törökország nagykövete. A budapestiek nevében kifejeztem neki együttérzésem és részvétem a múlt heti tragikus földrengés áldozataiért – kezdte a Facebookon közzétett bejegyzését Karácsonyt Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felajánlotta a segítségét

„Nagykövetasszony köszönetét fejezte ki a magyarországi mentőcsapatok munkájával és a budapestiek által felajánlott rengeteg adománnyal kapcsolatban. Felajánlottam a főváros segítségét a térség újjáépítésében” – zárta sorait Karácsony Gergely.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tragédia

Mint ismert és ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt  több magyar mentőcsapat is kiutazott Törökországba, hogy segítsenek a földrengés áldozatainak. Vannak olyan szervezetek, akik itthonról segítenek, többen pedig a helyszínen vannak. 

Magyarok is kint voltak segíteni

A napokban több egység, köztük a Hunor valamint a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is hazaérkeztek, ám a térségben még mindig zajlik a mentés, a minap volt olyan túlélő, akit több, mint 200 óra elteltével húztak ki a romok alól.

Hosszú órák a romok alatt

A magyar mentőcsapatok is többeket mentettek meg, a helyszínről például többször bejelentkezett Novák András, aki az egyik alkalommal arról beszélt, a mentőcsapat egy kislányt mentett ki a romok alól, aki már 50 órája várt a segítségre. A Novák András által közzétett döbbenetes felvételen jól látható, hogy mindenki arra törekszik, hogy a pokrócba csavart kislányt biztonságba helyezzék. 

Csak könnyebben sérült meg

A megmentett kislány egyébként egészen elképesztő módon csak könnyebben sérült meg, csupán minimális orvosi beavatkozásra volt szükség. “Ahogy, Pavelcze Laci mondta, 10 órán keresztül dolgoztak azért, hogy kitudják emelni! HATALMAS KÖSZÖNET a csapat tagjainak!” – írta a videó mellett megosztott posztjában Novák András, aki meg is köszönte a mentőcsapatok emberfeletti teljesítményét.

Erről a videóról van szó:

Újjá kell építeni

Bár most már egyre kevesebb az esélye, hogy túlélőket találnak, a mentés továbbra sem állt le, valamint a neheze még csak most jön majd: hiszen a földrengés sújtotta területeket helyre is kell állítani. Ebben ajánlotta most fel a segítségét Karácsony Gergely, a török nagykövetnek elmondta: szeretnének segíteni a térség újjáépítésében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Újabb magyar kutató-mentő csapat érkezett a földrengés sújtotta Törökországba: sorra húzzák ki a túlélőket a romok alól – videó

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: FB