A Vác irányába közlekedő személyvonat gázolt el egy embert a Pest vármegyei Dunakeszin, a Dunakeszi alsó vasúti megállónál, derült ki a Katasztrófavédelem közléséből.

Jöttek a tűzoltók

A fővárosi hivatásos és a Fót Aqua önkéntes egyesület tűzoltói egy embert emeltek ki a szerelvény alól. A helyszínre a tűzoltó doktorszolgálat is kiérkezett. A vonaton körülbelül nyolcvanan utaztak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Túlélte a balesetet

A legfrissebb hírek szerint egy férfi lépett a vonat elé Dunakeszi alsó állomásnál. A súlyosan sérült férfit a Mentőszolgálat munkatársai stabilizálták, majd kórházba szállították.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Stabilizálták az állapotát

Fotó: Fóti Aqua ÖTE

Egy vágányon

A MÁV közlése szerint a Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között csak egy vágányon közlekednek a vonatok. A helyszínelés végéig 15-30, esetenként 30-40 perces késésekre, hosszabb menetidőre, illetve kimaradó járatokra lehet számítani a Budapest–Vác–Szob vonalon.

Forgalmi változások

A társaság posztja szerint jelenleg nem közlekednek a Nyugati pályaudvarról minden óra 15 perckor Vácra induló S70-es vonatok, illetve nem közlekednek a Vácról minden óra 34 perckor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonatok.

Nem ez az első gázolás Dunakeszinél

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta halálra gázolt egy embert a Szobra tartó Z70-es vonat Dunakeszin, az eset még 2020 márciusában történt.

2019-ben is tragédia történt ezen a vonalon

2019-ben a Nyugati pályaudvarról Szobra tartó Z70-es személyvonat 14:22-kor, Rákospalota-Újpest és Dunakeszi állomás között, Dunakeszi alsó megállóhelynél gázolt el egy ember, számoltunk be róla akkor portálunkon.

Idén sem ez az első baleset

Mint megírtuk január első napjaiban elgázolt egy embert a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó vonat Gyömrőn. A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével egy másik vonatra szállította el.

Tragédia Vecsésen

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy szintén január elején, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. A szerencsétlenül járt ember a balesetben életét vesztette. A fény- és félsorompó az átjáróban rendben működött.

Egy idős férfi az áldozat

Az egyik helyi lakossági csoportban azt írták, egy idős férfi halt meg, aki biciklivel érkezett a helyszínre. Ezután a kerékpárt nekitámasztotta egy oszlopnak és a sínekre lépett. Egy másik közelben lakó arról ír, “ma reggel hosszú dudálással és vészfékezéssel megállt egy vonat Monor felé a nagy vasúti átjáró után közvetlenül, csattanást nem hallottam”. A helyiek szerint november óta ezen a helyszínen ez már az 5. halálos gázolás volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Fóti Aqua ÖTE