A helyiek szerint egy idős férfi halt meg, aki biciklivel érkezett a helyszínre. Ezután a kerékpárt nekitámasztotta egy oszlopnak és a sínekre lépett.

Tragédia Vecsésen

Szombat reggel, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életét vesztette

A szerencsétlenül járt ember a balesetben életét vesztette. A fény- és félsorompó az átjáróban rendben működött.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy idős férfi az áldozat

Az egyik helyi lakossági csoportban azt írják, egy idős férfi halt meg, aki biciklivel érkezett a helyszínre. Ezután a kerékpárt nekitámasztotta egy oszlopnak és a sínekre lépett. Egy másik közelben lakó arról ír, „ma reggel hosszú dudálással és vészfékezéssel megállt egy vonat Monor felé a nagy vasúti átjáró után közvetlenül, csattanást nem hallottam”. A helyiek szerint november óta ezen a helyszínen ez már az 5. halálos gázolás

Csak egy vágányon közlekednek

A helyszínelés befejezéséig, várhatóan 9 óráig, Vecsés és Üllő között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, ezért a ceglédi vonalon 15-30 perccel megnő a menetidő, vonatkimaradásokra kell számítani. A balesetben érintett Nyírség IC utasai Vecsés és Nyíregyháza között a következő Tokaj IC-vel utazhattak tovább, ami megáll Püspökladányban, Kabán és Ebesen is.

Forgalmi változások

A baleset komoly fennakadásokkal és forgalmi változásokkal járt. A Nyugati pályaudvarról 5:38-kor Monorra elindult S50-es vonat csak Vecsésig közlekedett, utasai a Nyugati pályaudvarról 6:03-kor Ceglédre elindult Z50-es vonattal utazhattak tovább, ami Vecsés és Monor között minden állomáson és megállóhelyen megállt – írta a Mávinform

Átszervezett menetrend

A Monorról 6:37-kor és 7:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat csak Vecséstől közlekedik. A Szolnokról 5:25-kor Budapestre elindult Z50-es vonat Monortól a 6:07-kor induló S50-es vonat menetrendje szerint közlekedett tovább – késéssel. A Szegedről 4:32-kor Budapestre elindult S20-as vonat Monortól Vecsésig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Kimaradó járatok

A Nyugati pályaudvarról 7:03-kor Ceglédre induló Z50-es vonat a 7:08-kor induló S50-es vonat menetrendje szerint közlekedik Monorig. Nem közlekedik a Monorról 7:37-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat. 7 órától Nyugati pályaudvarról minden óra 3 perckor Ceglédre induló Z50-es vonatok a minden óra 8 perckor induló S50-es vonat menetrendje szerint közlekednek Monorig. 7 órától a Nyugati pályaudvarról minden óra 38 perckor Monorra induló S50-es vonatok kimaradnak.

A sínekre feküdt

Az újesztendőben ez már a harmadik halálos vonatgázolás volt. A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy péntekjen késő délután egy nő öngyilkos lett: 17.52 perc körül Kiskunmaján, az egyik vasúti átjárótól 20 méterre a sínekre feküdt és ezt követően halálra gázolta a vonat. 

Tragédia Nyíregyházán

Szerdán délután elgázolt egy embert a Záhony felől érkező személyvonat Nyíregyházán, a Westsik Vilmos utcai vasúti átjárónál – számolt be róla a katasztrófavédelem. 

Baleset Tatabányán is

Szintén szerdán, elgázolt egy embert egy személyvonat Tatabányán, az alsógallai megálló közelében – közölte oldalán az Orzágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Mint írták, mentesítő járat érkezett az utasokért, akiknek a tatabányai hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget a biztonságos átszállásban. 

Az oroszlányi vonat gázolt

A Mávinform azt közölte Facebook-oldalán, hogy a Déli pályaudvarról Oroszlányba tartó, Szárligetről 9:37-kor továbbindult S12-es vonat volt érintett a balesetben. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladhattak a vonatok Tatabánya és Szárliget között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció