Biatorbágyon Beck Zoli és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estje, Versegyházon a Nap, árnyék, boszorkány premierje várja a közönséget. Gödöllőn a Levendula Galériában pandémiafestményeket, a Ferencvárosban akvarelleket csodálhatunk. A Várkert Bazárban Nemes Nagy Ágnes életműve látható a szabadtéren, Óbudán a Mesebolt és Aranyecset kiállítás tárlatvezetéssel. A Házasság Hete alkalmából kerekasztal beszélgetéssel készül a Víg Varjú étterem, aki pedig utazni vágyik, annak a balkán klubest Fedezd fel Koszovót! címmel lesz a befutó.

Beck Zoli és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estje Biatorbágyon

Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas. Grecsó Krisztián és Beck Zoli beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik. Bóbiták és Balázsolások egy időutazós, zenés irodalmi pódiumesten Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központban.

Hoztunk valamit magunkból

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nap, árnyék, boszorkány – Premier Veresegyházon

A Móricz Zsigmond Erdély trilógiájának második és harmadik részéből írt színművet 2022 február 17.-én Veresegyházon a Veres1Színházban mutatják be. A Nap, árnyék, boszorkány című színmű fordulatos, humorral gazdagon átszőtt, több szinten működő hatalmi és szerelmi játszma.

A Veres1 Színház bemutatja:

Tárlatvezetések a Mesebolt és Aranyecset című időszaki kiállításban

Hogy milyen kincseket rejt Lukáts Kató grafikusművész Meseboltja, azt kurátori tárlatvezetéseken bővebben ismerhetjük meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Pandémia festményeken Gödöllőn a Levendula Galériában

Bazsik Anna éjszakai jelenetei, pandémiaábrázolásai újszerű miliőt csempésznek a festészet világába. Munkáinak középpontjában egy olyan realisztikus ábrázolásmód és különleges hangulat áll, ami már inkább a fotózáshoz köthető. Képeinek témáit a pandémiától függetlenül mindig aktualitások adják, ezekre reflektál. A pandémia megjelenésével a maszk, a szkafander olyan jellegzetes motívumokká váltak, melyekkel ilyen formában csak a 2020-as év elejétől találkozhattunk. Az erre épülő alkotások tehát portrék a társadalmunkról.

Reflections

Piktorkák akvarellkiállítás a Ferencvárosban

A Ferencvárosi Művelődési Központban 17 órakor csoportos akvarellkiállítás nyílik Piktorkák címmel, megtekinthető március 3-ig.

Fenntartható szerelem – a Mária Rádió kerekasztala a Víg Varjú étteremben

Fenntarthatóságról manapság sokat hallunk főleg gazdasági vagy környezetvédelemi értelemben. De mi a helyzet a szerelemmel kapcsolatban? Vajon fenntartható, megújuló energiaforrás ez vagy törvényszerűen feléljük és válás vagy vegetálás a vége? Vajon csak mese vagy vágyálom a sírig tartó szerelem? Ha létezik mi ennek a titka? Mit mond erről a teológia, a pszichológia és a gyakorlat?

A Házasság Hete alkalmából

Mi hiszünk benne. Ezért szerveztük a Fenntartható szerelem c. kerekasztal beszélgetést, amelyre meghívtuk Orosz István atyát, Maróty Andrea párterapeutát valamint dr. Fodor Réka missziós orvost és férjét Greguss Sándor írót. A rendezvény a Házasság hete programsorozat részeként a budapesti Víg Varjú étteremben valósul meg – hívnak a szervezők a beszélgetésre és a hét többi programjára is.

Fedezd fel Koszovót! – előadás és Balkán klubest a Józsefvárosban

2022. február 17-én (csütörtökön) 18:30-tól Experience Balkan (Balkan Calling Egyesület) alapítói mesélnek és vetítenek Koszovóról, arról a szépséges országról, melyet turisztikailag Magyarországon ők ismernek a legjobban. Sok érdekességet, információt, történetet hallunk majd Európa legfiatalabb országának csodálatos látnivalóiról, érdekességeiről, különleges helyeiről, természeti szépségeiről, gasztronómiájáról, a vendégszeretetről, történelméről a Grund emeleti termében.

Experience Balkan

Lélegzetnyi végetlen a Várkert Bazárban

A száz esztendeje született költő munkásságába a déli panoráma teraszon lehet ingyenesen betekintést nyerni április 8-áig. Nemes Nagy Ágnes (1922-1991) alkotói pályája szerves részét képezi a magyar irodalomtörténetnek, költői munkássága, versei máig meghatározó művészi mondanivalót hordoznak.

Nemes Nagy Ágnes versei ihlették a kiállítást

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/grecsokrisztian