Korábban többször elutasították a Burger King étteremláncot üzemeltető gazdasági társaság kérését, most azonban változott a helyzet. Budakalász képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött arról, hogy megépülhet az Omszk-parki bevásárlóközpont magántulajdonban lévő telkére tervezett új gyorsétterem.

Többször elutasították a kérelmet

A Burger King éttermek magyarországi üzemeltetője az elmúlt években több alkalommal is megkereste a budakalászi önkormányzatot azzal, hogy az Auchan magántulajdonban lévő területén éttermet szeretne nyitni. Akkor környezetvédelmi aggályokra hivatkozva elutasították a kérelmet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A „kőturkáló” helyére épül

Az új gyorsétterem megépítését – egy meglévő építési hely bővítésével – a konkurens gyorsétteremmel szemben, a körforgalom túloldalán tervezi a beruházó. Ez a jelenlegi „kőturkáló” néven ismert helyen valósulhat meg 2024-ben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Korábbi kifogások

Az önkormányzat a korábbi tervekben azt kifogásolta, hogy a zöld felület nagy mértékben csökkenne a gyorsétterem megépítésével.

Új tanulmányterv készült

„A beruházó egy új tanulmánytervet nyújtott be, kevesebb parkolóhellyel és terveiben szerepel nagy lombkoronát növesztő fák ültetése, a meglévő fák megtartása is. Ezen túlmenően egy 50 millió forintos anyagi kompenzációt is vállalt az Auchan-Ceetrus Kft. az építési jogért.” – nyilatkozta Nagel István alpolgármester a TV Budakalásznak.

Az Omszk parkra fordítják a pénzt

Az önkormányzat a befolyó összeget az Omszk park gyalogos, illetve kerékpáros megközelíthetőségének javítására kívánja fordítani.

Nem tartanak forgalomnövekedéstől

A Burger King étteremláncot üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. részletes számításai alapján forgalomnövekedéstől nem kell tartani; valószínűsíthetően azok a vásárlók fogják látogatni az éttermet, akik a bevásárlóközpont parkolójában amúgy is megfordulnak. 

Évi 20-22 milliót hozhat a városnak

„Az előzetes tervezések szerint a gyorsétterem létesítése egy 20-22 millió forintos éves iparűzési adót jelent majd a városnak, ami szintén egy jelentős hozzájárulás a fejlesztési lehetőségekhez.” – összegezte Nagel István.

A jövő évben indul az építkezés

A bizottság megtárgyalta és egyhangúlag támogatta az új tanulmánytervet a legutóbbi testületi ülés előtt, ahol is egyöntetűen elfogadták a határozatot. Az új Helyi Szabályozási Terv megalkotását követően nyílik lehetőség arra, hogy elkészíthesse az építési- és kiviteli terveket a Burger King, majd az engedélyeztetés után kiírhatja a kivitelezési pályázatokat. Csak ezt követően kezdődhet meg az építkezés, feltételezhetően 2024-ben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ide épül a gyorsétterem. Fotó: TV Budakalász.