Krisztina 11 hetes terhes volt, amikor a párja váratlanul rosszul lett. Ricsi azóta sem beszélni, sem mozogni nem tud, de egy intenzív rehabilitáció segíthetne rajta.

Terhes volt, amikor megállt a szíve

Éber kómában fekvő férje kezelésére gyűjt egy hajdúböszörményi nő. Szilágyi-Parti Krisztina 11 hetes terhes volt, amikor májusban raliversenyző férjének megállt a szíve, azóta képtelen mozogni vagy beszélni. A család szívfacsaró történetét az RTL Híradó mutatta be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Várták a kisbabát

„Én ezt a boldog babavárást nem ismerem, hogy ez milyen lehet” – mondta könnyek között Krisztina. 30 éves párjával, Ricsivel már nagyon várták a babájukat. A férfinek a családján kívül a rallyversenyzés volt a szenvedélye, több bajnokságot is nyert navigátorként.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Négyszer élesztették újra

Májusban is egy pályabejáráson voltak, amikor a férfi minden előjel nélkül rosszul lett. Megállt a szíve, négyszer élesztették újjá és mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a Szeretlek Magyarország.

Nem tud beszélni

A férfi kómába esett, élet és halál között lebegett, de Krisztina szerint akkora az élni akarás a férjében, hogy idővel le tudták venni a gépekről, és már a debreceni kórházban ápolják. Azóta viszont Ricsi éberkómában van: sem mozogni, sem beszélni nem tud.

Az RTL riportja:

Mintha kommunikálna

„Látjuk rajta, és nővérek, orvosok is azért visszaigazolják ezt nekünk, hogy nem csak mi vagyunk elfogultak, mint családtagok, hanem igenis vannak olyan jelek, hogy valami pici kis kommunikációra ad jelet” – mondta Krisztina.

Be van zárva

Ha például a kislánya, Janka fotóját mutatják neki, akkor a nő szerint a férje mintha beszélni próbálna. „Ott van ő belül, csak be van zárva és nem jön ki” – mondta Krisztina.

Drága a német terápia

Ricsi felépülését egy intenzív rehabilitáció segítené, de Krisztina szerint Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadni tudnák. Németországban viszont igen, akár 3 héten belül. A nyolchetes terápia költsége azonban 40 millió forint.

Adományt gyűjtenek

Ennyi pénzt viszont a család nem tud előteremteni, ezért adományokat várnak és remélik, hogy egy nap Ricsi újra velük lehet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: családi fotó – Forrás RTL