Sportolásra alkalmas hóval várja a szánkózni, sífutni vágyókat a Normafa. Most, hogy az energiaválság miatt a legtöbb beltéri sportolást kínáló intézmény bezár a téli hónapokra, a Normafa kiváló lehetőséget kínál a szabadban űzhető sportokra, mint amilyen a szánkózás és a sífutás.

Most még ingyenes

Mikó Gergely, a Normafapark igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a behavazott részek ingyenesen használhatók. Későbbiekben a Szent Anna kápolna melletti sífutó pálya – hasonlóan más síterepekhez – díjkötelessé válik, de akkor a jegyhez a karbantartott és este kivilágított pályán kívül öltözési, zuhanyozási lehetőség is kapcsolódik majd. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jövőre lesz lesikló pálya is

Az Anna réti szánkópálya, mely a közkedvelt játszótér alatt található, a későbbiekben is ingyenesen használható. A lesikló pálya idén még nem üzemel, de a következő években ott is elkészülhet a felújítás és egész szezonba várja majd a síelőket.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Van WC is

Az Anna-rét a Normafától mindössze néhány perces sétával érhető el. A szánkópálya mellett ingyenes WC is működik.

Szabályok

Fontos, hogy a sípályákat a balesetek elkerülése érdekében szánkózásra ne használják! A sípályák a lejtésük miatt nem alkalmasak szánkózásra, mert fentről indulva egyre meredekebbé válnak, valamint nincs a biztonságos szánkózáshoz szükséges vízszintes kifutó részük. A síelők és a szánkózók keresztezhetik egymás útját, ami sajnos gyakran súlyos balesetekhez vezetett! – írják a Normafa oldalán.

Már most sokan vannak:

Ha baj történik

Baleset esetén a havas hétvégi napokon elsősegélynyújtók állnak rendelkezésre a területen, akiktől a mentők (104 vagy 112) értesítése mellett a +36 20 499 1111-es ügyeleti számon lehet segítséget kérni.

Legnépszerűbb téli sport

A századforduló táján Norvégiából hozatott sílécekkel, vagy ahogy akkor nevezték, lábszánkókkal kezdődött a hazai síelés a Vérmezőn, majd már a Normafa lejtőin próbálták elsajátítani az azóta legnépszerűbbé vált téli sport alapjait.

Bővebb infók a Hegyvidék oldalán:

Mindenki imádja

Évekkel később már menedékház, sítároló, és a fogaskerekű szolgálta ki a sízőket. A Normafa mára újra a téli sportok kedvelőinek kedvenc színhelye, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a telet.

Kiállításon a történelem

A Normafa Látogatóközpont információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással is várja az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték és élvezettel használták a síelők és a szánkózók. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szánkózók a Normafán – Forrás: Hegyvidék Facebook oldala