Rúzsa Magdi a szülés óta nem állt színpadon, úgy lehetett tudni, először majd csak nyáron lép fel a Budapest Parkban, de nem, már szombaton énekelni fog. Nem is akárhol, Novák Katalin köztársasági elnök szombati eskütételén.

Orbánnak is tetszik

Néhány hónapja születettek hármasikrei Rúzsa Magdinak. A gyermekáldáshoz még Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált az énekesnőnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyárra várták az első koncertet

Eddig úgy volt, hogy csak nyáron áll ismét színpadra, de most Novák Katalin a közösségi oldalán jelentette be, beiktatásán koncertet ad a vajdásaági énekesnő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A köztársasági elnöknek énekel

Most azonban kiderült, ő is tiszteletét teszi Novák Katalin köztársasági elnök szombati eskütételén, ahol koncertet is ad majd. 

Az elnöki program

Reggel fél 9-kor a Kálvin téri református templomban kezdünk ökumenikus Istentisztelettel. 11-kor folytatódik a program a Kossuth téren. Először katonai tiszteletadás, majd Balázs János világhírű zongoraművész tanítványával közösen zenél, majd jön Rúzsa Magdi.

Szükségük van rám

„Három pici babám született nemrég és nekik most 0-24-ben szükségük van rám” – mondta Magdi a Richter Anna Díj döntőseinek küldött friss videójában március végén, ahol elmagyarázta, miért nem tud személyesen ott lenni az eseményen.

A hármas ikrek

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt Magdi elmondása szerint szerencsére minden rendben van a picikkel. „Lujzi, Keve és Zalán cukik, szépen fejlődnek, minden rendben van velük és egészségesek, úgyhogy szép velük az élet”.

A babákkal

Rúzsa Magdi

62 nap a kórházban

Magdi ikrei alig két hónaposak, február elsején jöttek világra a Honvédkórházban, ahol összesen 62 napot töltött. A nevekről korábban azt mondta az énekesnő-anyuka, hogy amikor meghallotta a kislánya nevét, valami elindult benne, érezte, ez lesz az igazi. A két fiúnak pedig kemény, férfias, magasztos jelentéssel bíró neveket választottak.

A ceremónia miatt lezárások lesznek

A közlekedési korlátozások érintik a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamos, a 15-ös, a 115-ös autóbusz és a 83-as trolibusz közlekedését is. A 2-es és a 2M villamos péntektől szombat éjfélig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek. Szombaton várhatóan 7.30 és 10.15 között lezárják a Vámház körutat. Az Üllői utat a Corvin-negyed és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körutat teljes szélességében és hosszában is lezárhatja a rendőrség, ekkor az Astoriánál és a Corvin-negyednél elterelik a forgalmat.

Áder Jánostól vette át a hivatalát

A parlement által megválasztott Novák Katalin május 10-én vette át hivatalát. Az állami tévé tudósítása szerint reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt.

Hatodik

Novák Katalin a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás óta. Az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Az államfőt az Országgyűlés öt évre választja, és legfeljebb egy alkalommal lehet újraválasztani.

Címlapfotó: Rúzsa Magdi közösségi oldala.