Egyre kevesebb helyen lehet kapni Balaton szeletet, legalábbis így érzékelik az édesség rajongói. Az ukrajnai háború lehet az oka, ugyanis Kijev környékén gyártották.

Hol van az ostyás csoki

Az Indexben (is) nagy népszerűségnek örvendő édességet a Nestlé gyártja, ezért a svájci érdekeltségű cég magyarországi leányvállalatánál érdeklődtek arról, hogy miért nem kapható a Balaton szelet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lvivben gyártották

A Nestlé Hungária Kft. azt közölte, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám a Lviv környéki gyárat a dolgozók biztonsága érdekében leállították.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Dolgoznak

Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán – olvasható a Nestlé közleményében.

Boci és Balaton

A leállított gyár termékeit, a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra (magyarán egy új termékre) szervezték át a helyzet normalizálódásáig.

Hamarosan jönnek

Állítólag a termékek hamarosan megérkeznek Magyarorszgára is. Mindenesetre az ukrajnai gyár is újraindult, de egyelőre a helyi piacra tudnak csak termelni.

Próbáld ki az újat

A gyártó most abban bízik, hogy amíg a fogyasztók nem találják a magyarországi boltokban a klasszikus Balaton kedvenceiket, addig megkóstolják az újakat.

Tartották magukat Oroszországban is

Az elmúlt hetek példája azt mutatta, hogy a Nestlé számára elsődleges fontosságú a gyártás fenntartása, ezért még márciusban is jelen volt az oroszországi piacon, és csak miután komoly nyomás alá helyezték, akkor vonult ki.

5. helyen

A termékeiket fogyasztó oroszok ezt igencsak fájlalták, a körükben végzett felmérés szerint a megkérdezettek az IKEA árui után az ötödik helyen a Nestlé termékeit engedték el legnehezebben.

A címlapkép a nestle.hu oldaláról származik.