A Nyugati pályaudvaron találták meg azt a 14 éves fiút, aki közel három hete, november 6-án megszökött egy 7. kerületi kórház pszichiátriájáról.

Végezni akart magával

A rendőrség szerint november 23-án az osztrákokkal és németekkel együtt járőröztek éppen Budapesten. A Nyugati pályaudvarhoz is elmentek, ott pedig feltűnt nekik egy gyerek, aki zavartan viselkedett. Igazoltatták, kiderült, hogy ő a keresett gyerek, aki a rendőrség szerint vélhetően azért szökött meg a pszichiátriáról, hogy végezzen magával. Ezt pedig nekik sem tagadta a helyszínen. A fiút végül újra kórházba vitték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másik eset

Ahogy írtunk róla, a szomszéd vette észre hétfő reggel, hogy Annus néni nem húzta fel a redőnyt, így valami baj történhetett. A család azonnal ment a 92 éves dédimamához, aki szinte nyomtalanul tűnt el otthonából. Végül, Fejér megyében, egy földút mellett, kihűlt állapotban találták meg az idős asszonyt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eltűnt a dédi

Szomorú telefonhívásra ébredt Makovi Gáborné családja. Annuska néni szomszédja értesítette a rokonokat, hogy az idős asszony, aznap reggel, nem húzta fel a redőnyöket, valami baj történhetett. A rokonok azonnal rémülten rohantak a magyaralmási házhoz, ahol nem találták meg a dédit.

Semmi sem hiányzott a házból

A lakásból semmi nem tűnt el, kivéve Annus néni papucsát és pulóverét. Az idős asszonyt senki nem látta távozni, azt pedig pláne nem gondolták, hogy a 92 éves, egyébként fitt és vékony, de gyakran szédülő néni messzebbre megy az utcánál, amit 3 éve nem hagyott el.

Előző nap meglátogatták

A rokonok azért sem értették, hogy hová tűnt a dédi, mert az idős nő a boltba és a gyógyszertárba sem ment évek óta, most pedig nyoma veszett. Előző nap családja meglátogatta Annuska nénit. Vittek neki süteményt, ebédet és beszélgettek. Akkor úgy tűnt, hogy minden rendben, másnap reggel Annus néni mégis eltűnt.

Sokat szédült

Feltehetően hajnalban indulhatott el, ugyanis senki sem látta őt a faluban és egyetlen térfigyelőkamera sem rögzített róla felvételt. A néni bár jó kondiban volt, három éve szinte ki sem mozdul otthonról, élelmiszert és gyógyszert is házhoz hoznak neki a rokonok, mert bár menni tudott, sokat szédült. 

Biciklivel járták a falut

„Senki nem akarta elhinni, hogy hova tudott elmenni, amikor nem megy 2-3 háznál messzebb évek óta, a boltba se, gyógyszertárba se. Megijedtünk, az én kislányom és kisfiam is biciklivel járták a falut és figyelték az árkokat, hogy hol a dédi?” – mondta Annus néni unokájának felesége.

Az interneten is keresték

A család a közösségi médián keresztül kérte az emberek segítségét. Ildikó azt mondja, meghatódott, hogy mennyien segítettek a keresésben, amely végül eredményre vezetett.

A rendőrség is kereste

„Elkezdtük átkutatni padlástól a pincéig a telket, minden bokrot, a szomszédok is átnézték a házakat, kerteket, közben értesítve lett a rendőrség. Megtettük a feljelentést, nekiálltak keresni a rendőrök is, a katasztrófavédelem délután négy órakor kapta a riasztást a kivonuláshoz”.

Több városból is jöttek

„Jöttek Tatabányáról, Komáromból, Győrből, de a fél falu segített, rengeteg ember kereste, átkutatták a lakatlan házakat, hátha behúzódott valahova. Senki sem gondolta, hogy ilyen messzire elmegy” – tette hozzá a dédunokák édesanyja a könnyeivel küszködve.

Kihűlve találtak rá

Annuska nénit végül a 81-es út és a Pálfi Major közötti földúton, Magyaralmáson találták meg a polgárőrök este 9-kor. Az idős asszony a földúton feküdt, tőle 20 méterre a papucsa és a botja. Amikor megtalálták már nem volt magánál, de még életben volt. Életveszélyes állapotban szállították kórházba.  

Hálóingben ment el

„Ez egy földút, ami a Sport utca folytatása, azon botorkált kifelé, nem tudni miért. Saját lábán ment el, hálóingben, bottal. A kisfiam hétfő este még sírt, hogy hol lehet a dédi? Rá egy órára, hogy elaludt, megtalálták” – mondta a Borsnak Ildikó.

Hálás a család

Az idős asszony ugyan kórházban van, de végtagjait mozgatja. Az orvosok szerint ez jó jel. A család pedig nagyon hálás mindenkinek, aki segített megtalálni a dédit: „Nélkülük ez nem sikerült volna”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció