Szombat délután a Nyugati pályaudvarról Záhonyba elindult Nyírség IC Bocskaikertnél elütött két embert.

Nő a menetidő

A helyszínelés befejezéséig – várhatóan 20 óráig – Apafa és Hajdúhadház között csak egy vágányon közlekednek a vonatok, a záhonyi fővonalon ezen a szakaszon 15-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két embert gázolt az IC

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a balesetben érintett Nyírség IC utasait a katasztrófavédelem segítségével fogják átszállítani a következő Tokaj IC-re szállítják át a helyszínen. A Tokaj IC útvonala további részén, Nyíregyháza – Miskolc – Keleti pályaudvar felé várhatóan 40 perces késéssel közlekedik tovább.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Korábbi eset

Amint arról beszámoltunk, egy 16 éves fiú önszántából vetett véget az életének. Iskola után a sümegi vasútállomás közelében a sínekre feküdt és várta, hogy végezzen vele az érkező vonat. A mozdony vezetője még látta, ahogy a fiatal a vágányok mellett baktat, majd a szerelvény elé fekszik, de már nem volt ideje arra, hogy megálljon.  

Csúfolták a fiút

Szinte azonnal kiderült, a fiút diáktársai hajszolhatták a halálba. Egy négy-öt fős társaság rendszeresen zaklatta Pistit a testalkata miatt. Állandó céltáblája volt néhány kegyetlenkedő tinédzsernek, akik különféle gúnyneveket aggattak rá, de fizikailag is bántalmazták: Big Macnek és „padhajlítónak” csúfolták.

Előkerült egy videó

A napokban előkerült egy videó is, amelyen például az látható, ahogy hátulról elgáncsolják az utcán sétáló Pistit, majd harsányan röhögnek azon, ahogy elesik. 

Bosszúhadjárat?

Az interneten közben igazi bosszúhadjárat indult Pisti kínzói és azok ellen, akik hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok. „Egy nyugodt percük ne legyen életükben”, „Keressük meg a tetteseket”, „El kell kapni ezeket… szenvedjenek az életük végéig” – ilyen bejegyzéseket tesznek közzé a közösségi oldalakon a bosszúra vágyók.

Igazságot követelnek

Sokan követelnek igazságot, mert úgy gondolják, hogy nem maradhat következmények nélkül egy ilyen dolog. Annak a három fiúnak a neve, a címe, de még a fotója is kikerült a világhálóra, akik bántották a 16 éves fiút.

Figyelnek rájuk a rendőrök

Több sümegi is arról számolt be, hogy a zaklatók fenyegetéseit vélhetően már a hatóságok is komolyan veszik, hiszen a külsőségek erre utalnak. Egyesek azt állítják, hogy feltűnően megnőtt a rendőri jelenlét a zaklató fiúk szüleinek otthona előtt.

„A rend és a biztonság érdekében”

„A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a járás teljes közigazgatási területén gépkocsizó és gyalogos járőrszolgálatot is ellátnak. A településeken folytatott rendőri ellenőrzések célja elsősorban a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzése” – tudatta a Riposttal a Veszprém Vármegyei Rendőr Főkapitányság.

Elhatárolódik a család

Pisti gyászoló családjához is eljutott a hír, hogy valóságos bosszúhadjárat indult a zaklató iskolatársak ellen. A fiú nagymamájától azt mondta, hogy a hozzátartozók nem akarnak közösséget vállalni ezzel.  „A hatóságok feladata, hogy igazságot szolgáltassanak. Amíg ilyen dolgokkal találkozunk, addig mi sem tudunk megnyugodni, ezzel csak ártanak a gyászoló családnak” – mondta Pisti nagymamája. A 16 éves fiút néhány napon belül temetik, a nyilvánosság teljes kizárásával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció