Évekig a háza mellett, elásva rejtegette a megölt férfi holttestét. Egykor jóban voltak, közös bizniszük is volt, de összevesztek és balhé lett a vége. A meggyilkolt férfit 2018-ban ásta el a saját szigetszentmártoni kertjében Z. József. A rendőrök egy fülest kaptak, így bukkantak a holttest nyomára.

Titokzatos módon eltűnt

Egy bizonytalan információ jutott egy ráckevei nyomozó fülébe az évek óta eltűntként keresett férfival kapcsolatban. „Úgy tudom…”-mal kezdődött a mondat, amiből a nyomozók végül 12 nap alatt megtalálták a holttestet és a tettest. Kiderítették, az állítólag megölt, 2018 óta nem látott holland üzletembert évtizedes baráti és üzleti kapcsolat fűzte össze későbbi gyilkosával. Itthon és Németországban is volt közös cégük. Feleségével, gyermekeivel, rokonaival évekkel azelőtt megromlott és meg is szűnt a férfi kapcsolata. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új információ

Az eltűntként keresett férfi felkutatása érdekében a rendőrök mindent megtettek, ám a holland és a német hatóságoktól is nemleges válasz érkezett ismert és lehetséges tartózkodási helyeiről. Az új információként beesett, az elásott test hollétére vonatkozó adat alapján a nyomozók úgy döntöttek, megnézik a szigetszentmártoni ingatlant. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiszagolta a rendőrkutya

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai első szóra csatlakoztak, szerszámokkal és markolóval érkeztek a címre. A terepkutatást végző tetemkereső kutya egyértelmű jelzést adott, a területet aztán géppel és kézzel tisztították meg. Közel három órával később került elő egy emberi koponya. Az egy méter mélyről kiásott maradvány kiemelése után a holttest többi részét is felszínre hozták.

Dolgoznak a helyszínelők a kertben

Üzlettársak voltak

A kertben a helyszínelős feladatokkal párhuzamosan kezdődött a ház tulajdonosának elszámoltatása. Már első kihallgatásán beismerte, hogy 2018 tavaszán megölte, majd elásta korábbi üzlettársát. Z. József elmondta, anyagi természetű, hangos szóváltással, ordítozással tarkított vitájuk közben meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. Még lábra tudott állni, ám ekkor Z. József lesújtott rá egy vasdarabbal, ahogyan fogalmazott: „kétszer, háromszor megkínáltam a vassal”. 

Talicskába tette

A tettes áldozata testét talicskába emelte, majd az udvari komposztálógödörbe borította. Földet halmozva rá eltemette, és mindenkinek azt az egyébként hihető, de hazug magyarázatot adta, hogy a férfi külföldre utazott.

Ütésnyomok a koponyán

A koponya vizsgálatakor az orvos szakértő három olyan sérülést talált, amelyek nagy erőbehatásra keletkezhettek. A halántéktáji, a bal falcsonti sérüléssel és a nyakszirttáji töréssel kapcsolatban vélelmezte az eszközös ütést, a balesetszerű kialakulást valószínűtlennek ítélte.

Bírósági szakaszba lépett az ügy

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló Z. József ellen az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Főosztály Vizsgálati Osztály munkatársai befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók forrása: Rendőrség