Elvesztette az uralmát a Suzuki Swift felett annak fiatal sofőrje a nedves úton Kiskunlacháza irányában. Egy Peugeot 207 elé sodródott a kocsi, és össze is ütközött a két autó. A baleset helyszínén megrázó fotók készültek.

Hírhedt helyszínen történt a baleset

Súlyos baleset történt csütörtökön dél körül az 51-es főút Dunavarsány és a majosházi elágazás közötti szakaszán, a hírhedt S-kanyarban. Egy Suzuki Swift Budapest felől haladt Kiskunlacháza felé az esőben, amikor az első (bal) kanyarhoz közeledve utolért egy másik autót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni fotó

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rommá tört Suzuki

Elkerülhetetlenné vált a baleset

A fiatal sofőr férfi a kanyarban megpróbálta megelőzni a járművet, de a nedves úton a Suzuki megcsúszott. A fiatalember visszarántotta a kormányt, amitől a Swift kifarolt, és a szemből érkező Peugeot 207 elé sodródott. A Peugeot-t vezető középkorú nőnek már nem volt ideje fékezni, autójával nagy erővel a Suzuki jobb oldalába rohant.

A Peugeot az árokban kötött ki

A mentők és a tűzoltók is a helyszínre siettek

Elképesztő erejű volt az ütközés

A Swift akkor ütést kapott, hogy a motor kiszakadt belőle, a Peugeot pedig az árokba hajtott. A 207-ben kirobbantak a légzsákok, így a középkorú nő ki tudott szállni a roncsból saját erejéből, de súlyosan megsérült, többek között eltört az egyik csuklója, bordája, a medencecsontja, őt a mentőszolgálat szakemberei gerincágyra fektették, így helyezték mentőbe, majd kórházba szállították.

Fotó a baleset helyszínéről

A Peugeot is alaposan összetört

A katasztrófavédelem munkatársainak is akadt feladata

A csúnyán összeroncsolódott Suzukiban a sofőrön kívül egy utas is tartózkodott, mindketten beszorultak a roncsba (oldallégzsák nincs a Swiftben, ezért hatalmas erőhatás érte a két embert), őket a helyszínre riasztott szigetszentmiklósi hivatásos és délegyházi önkéntes tűzoltók a Pest vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával szabadították ki. Ehhez ki kellett feszíteniük a jobb első ajtót, valamint le kellett levágniuk a bal első és jobb hátsó ajtókat, illetve a jobb oldali B oszlopot, majd az utast az ülés támlájának hátradöntése után a jobb hátsó ülésen keresztül, az ajtó helyén emelték ki. Mindketten megsérültek, a sofőr életveszélyesen, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba, miközben EKG-val folyamatosan kontrollálták a szívműködését. A mentés és helyszínelés ideje alatt teljes szélességében lezárták a főutat, a forgalmat Dunavarsányba terelte a Rendőrség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu/GK/Dunavarsány-Délegyháza Ö.T.E.