Tavasztól őszig kitiltotta Visegrádon a helyi önkormányzat a Fellegvár felé vezető útról a motorosokat. Arra hivatkozott a település vezetése, hogy veszélyeztették a turisták testi épségét a száguldozók. Most újabb bejelentést tett az önkormányzat.

Petíció is indult

A motorosok számára szóló korlátozás ellen petíció is indult a nyáron. Célja az volt, hogy állítsák vissza az eredeti fogalmi állapotot, és motorral is igénybe lehessen venni a Panoráma utat. A petíciót azonban csak a hazai motoros társadalom 4%-a írta alá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Határozatot hozott a visegrádi önkormányzat

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete szavazott arról, hogy a továbbiakban használhassák-e a Fellegvár felé vezető utat a motorosok is. Kiderült, hogy 4 igen szavazat, egy ellenszavazat és tartózkodás nélkül új határozat született.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jó hír a motorosok számára

A település vezetése úgy döntött, a motorosok újra használhatják a Panoráma utat. Egyúttal elfogadták a Magyar Közút sebességcsökkentésre vonatkozó forgalomtechnikai javaslatát. A motoros forgalomra vonatkozóan egész éves egyirányúsítás fog életbe lépni 2023. október 1-jétől.

Nem biztos, hogy ez lesz a végleges megoldás

Az önkormányzat a közleményben megjegyezte, elképzelhető, hogy a jövőbeni tapasztalatok alapján változás fog életbe lépni. Októbertől tehát egy ideig biztos, hogy az egyik irányban újra lehet motorozni a visegrádi Panoráma úton. Az majd később fog eldőlni, hogy ez az állapot így is marad-e.

Nem minden motoros örül

A Hegylakók motoros magazin szerint ez szigorítást jelent. Meglátásuk szerint egyértelműen visszalépés a döntés, a motoros forgalom ugyanis korlátozásra kerül ahhoz képest, hogy májusban miként lehetett arrafelé közlekedni motorkerékpárral. A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a közlekedési rend később módosulhat.

Ezt kérik a motorosoktól

“Vagyis mindenki igyekezzen úgy közlekedni és olyan dobot felrakni, hogy esélyt se adjon a panaszra és a későbbi „változtatásokra”” – írják az oldalon. Azt remélik tehát, hogy a motorosok úgy fognak közlekedni, hogy nem lesz ok az újabb szigorításra. A visegrádiak ugyanis korábban már besokalltak, amikor a Panoráma utat egyesek versenypályának nézték.

Óriási zajt csaptak

Ahogyan azt korábban megírtuk, hétvégenként, amikor jó az idő, a Dunakanyarban és Visegrádon is nagy volt a zajterhelés. A motorosok, tuning autósok ellepték a környéket, és hatalmas zajjal versenyeztek egymással. Egy helyi férfi elmondta lapunknak, hogy a csikorgás és driftelés mindennapossá vált, amit a helyiek nagyon nehezen viseltek.

Eredetileg november 1-ig élt volna a tiltás

A visegrádiak panaszára válaszlépésként az önkormányzat kitiltotta a motorosokat a Fellegvárhoz vezető útról. A Panoráma út elejére motorkerékpárral behajtani tilos táblát helyeztek ki. Akkor úgy tervezték, március 1. és november 1. között lesz érvényben a tiltás.

Ezek is érdekelhetnek!

A motorosok igazságtalannak tartották a döntést

A döntést azért tartották felháborítónak a motorosok, mert csak őket, az autósokat nem tiltották ki az útszakaszról. Ezt negatív diszkriminációként értelmezték, amiről Szimcsák Attila, a Tudatos Motorosok Országos Egyesületének elnöke beszélt akkor. A vezető akkor azt javasolta, hogy rendőri jelenléttel szűrjék ki a renitens személyeket, ne mindenkit büntessenek kollektíven. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Visegrád önkormányzata