Besokalltak a visegrádiak: már nehezen viselik, hogy a Panorma úton rendszeresen megjelennek azok az „autóversenyző-félék”, akik a sufniban feltuningolt autóikkal, irdatlan hanghatással idejönnek csapatni az utakon. A helyiek nem tudnak pihenni és keresik a megoldásokat.

Rengeteg a motoros

Itt a jó idő, ismét szívnak a visegrádiak. Jellemzően hétvégenként, amikor jó az idő, nagy a zajterhelés az egész Dunakanyarban és Visegrádon is. A helyiek tapasztalatai szerint rengeteg motoros jön ki és a nyugalomnak annyi. Ezt még elviselik, mert tudják, hogy az éremnek két oldala van: Visegrád szép hely, turisztikai célpont, amivel együtt jár a tömeg is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Ideszoktak az autóversenyző-félék”

„Ami viszont a nagyobb baj, hogy ideszoktak azok az autóversenyző-félék, akik a sufniban feltuningolt autóikkal, irdatlan hanghatással idejönnek csapatni az utakon” – mondta a BudaPestkörnyéke.hu-nak a településen élő Koós Viktor, akit már többször kihoztak a sodrából a nem várt vendégek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„A közutakon is emberkednek”

„A Panoráma út a városból vezet a vár felé. A szerpentinen napközben is nagy a forgalom, este azonban megérkeznek azok az autósok, akik jellemzően a közutakon is emberkednek, versenyeznek. Magas fordulatszámokon pörgetik a hörgő, csattogó kipufogós autókat, mi pedig nehezen viseljük már ezeket a nem kívánatos hanghatásokat” – folytatta a történetet Viktor.

 Az aszfalt is őrzi a nyomukat

A csikorgás és a driftelés már mindennapos történet errefelé, a vagány autósok fel-le jönnek az úton, a driftelések nyomait pedig az aszfalt is őrzi. Sokszor előfordult már, hogy ezek az emberek randaliroznak a Váci úton, mennek egy kört a Dunakanyarban, majd visszatérnek Budapestre. A családosok és a munkába járók viszont este már pihenni szeretnének, nem pedig az amatőr autóversenyzőket hallgatni.

Lincshangulat van

„Évek óta így élünk, nem túlzás, hogy lincshangulat van – árulta el a visegrádi lakó. – Dühös a lakosság és hiába kértünk segítséget mindenkitől, akitől csak lehet, egyelőre csak hitegetés van. Vegyük tudomásul, hogy az autóversenyzés nem közutakra való, veszélyeztetik a közlekedő emberek életét. Menjenek zárt pályára!”

Megoldási javaslatok

Természetesen sokat gondolkodnak a megoldáson a visegrádiak. Jó ötletnek tűnne, ha belterületbe lehetne vonni a Panoráma utat a várig, és 50 km/óra lenne a megengedett maximális haladási sebesség. Külföldi mintára érzékenyítő táblákat is kitehetnének az illetékesek, de az is felmerült, hogy este 8-tól reggel 6-ig zárják le sorompóval a területet és a hegyre csak az ott lakók mehessenek fel.

Árulkodó nyomok

Soha nem lesz vége?

Gyorsulási versenyek Fóton

Máshol is vannak problémák. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy illegális gyorsulási versenyeket rendeznek Fóton. Több szemtanú beszámolója szerint a tiltott rendezvények már-már családi programmá nőtték ki magukat, több helyi ugyanis gyermekét is elviszi az eseményre.

Veszélyes szórakozás

Tuningolt autók és motorok csapnak össze egymással Fóton, legalábbis ezt bizonyítják azok a felvételek, amelyek nemrég készültek a Budapest környéki település egyik parkolójában. Hatalmas tömegek jönnek össze egy-egy ilyen versenyre. Nem csak azok vesznek részt, akik a járműveket hajtják, hanem rengetegen a néző is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a visegrádi Panoráma utca. Forrás: Youtube. További fotók: olvasói felvételek