Illegális gyorsulási versenyeket rendeznek Fóton. Több szemtanú beszámolója szerint a tiltott rendezvények már-már családi programmá nőtték ki magukat, több helyi ugyanis gyermekét is elviszi az eseményre.

Veszélyes szórakozás

Tuningolt autók és motorok csapnak össze egymással Fóton, legalábbis ezt bizonyítják azok a felvételek, amelyek nemrég készültek a Budapest környéki település egyik parkolójában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért olyan veszélyes

Hatalmas tömegek jönnek össze egy-egy ilyen versenyre. Nem csak azok vesznek részt, akik a járműveket hajtják, hanem rengetegen a néző is. Vannak, akik gyerekekkel indulnak a gyorsulási versenyen, amint az a lenti felvételen is látható – írja a Ripost.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hétvégente rendezik a versenyeket

Egyes beszámolója szerint péntektől vasárnapig rendezik a gyorsulási versenyeket, amelynek híre szájról-szájra terjed. A gyorsulási versenyekre rengetegen kíváncsiak. A tömeg között versenyezni rendkívül veszélyes. Amennyiben egy-egy jármű kisodródna, az akár tömegkatasztrófát is okozhatna.

Megszólaltak a kilátogatók

Az egyik fiatal azt mondta, olyan a hangulat, mintha csak egy fesztiválon lennének az egybegyűltek. Hozzátette, hogy információi szerint évek óta megrendezik ezeket a versenyeket. A nézőtábor az idő előrehaladtával fokozatosan nőtt.

Itt volt az egyik rendezvény

Az illegális gyorsulási versenyek Fóton általában este tíz után kezdődnek Egyesek széket is visznek magukkal, hogy kényelmesen tudják helyezni magukat. Akadnak, akik a pályához közvetlen közelségből figyelik a versenyeket, és közben szeszes italt fogyasztanak. Sokan csak kíváncsiskodnak, mások pedig az ismerőseik teljesítményére kíváncsiak.

Vannak olyan versenyzők, akik élőznek versenyzés közben

Egyes versenyzők TikTok csatornával rendelkeznek és versenyzés közben élőben közvetítik a történéseket. A nézőknél szintén szép számmal van okostelefon. “Mindenkinél ott van a telefon, közvetítik a futamot” – mondta a Ripostnak az egyik megszólaltatott bennfentes.

Így zajlanak a versenyek

Bár a versenyek engedély nélküliek, mégis szervezettnek tűnnek. Egy egyenes aszfaltozott szakaszokon starjtelzésre indulnak az autók, motorok egymás mellől. Luxusautók és tuningolt járgányok egyaránt akadnak köztük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyorsulási versenyről készült riport

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Freepik