Sokan versenypályának használják Visegrádon, a Fellegvár felé vezető utat, amellyel a turisták testi épségét is veszélyeztetik. A helyi önkormányzat tilalmat vezetett be.

Behajtani tilos tábla lesz

A bejelentésben az olvasható, hogy a Fellegvárhoz vezető Panoráma út elejére motorkerékpárral behajtani tilos táblát helyeznek ki, és a tilalom március 1. és november 1. között érvényes. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Versenypályának használták

A döntést az önkormányzat most azzal indokolta, hogy az út tavalyi felújítása óta autósok és motorosok versenypályának használják a Panoráma utat, napi rendszerességgel fordul elő, hogy nagy sebességgel hajtanak rajta, a gyorshajtás és a nagy zaj pedig a turisták mellett a helyieket is zavarja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A motorosok azért feljuthatnak

Ugyanakkor hozzátették, a Fellegvár irányába a tilalom ellenére is fel tudnak jutni a motorosok, azonban már csak a Nagyvillám Sípálya felől.

A helyiek használhatják

A forgalomkorlátozással érintett területen élők vagy ott dolgozók behajtási engedély birtokában használhatják az útszakaszt.

Az önkormányzat döntése

Besokalltak a visegrádiak

Az ügyről pár nappal ezelőtt mi is írtunk. Itt a jó idő, ismét szívnak a visegrádiak. Jellemzően hétvégenként, amikor jó az idő, nagy a zajterhelés az egész Dunakanyarban és Visegrádon is. A helyiek tapasztalatai szerint rengeteg motoros jön ki és a nyugalomnak annyi. Ezt még elviselik, mert tudják, hogy az éremnek két oldala van: Visegrád szép hely, turisztikai célpont, amivel együtt jár a tömeg is.

„Ideszoktak az autóversenyző-félék”

„Ami viszont a nagyobb baj, hogy ideszoktak azok az autóversenyző-félék, akik a sufniban feltuningolt autóikkal, irdatlan hanghatással idejönnek csapatni az utakon” – mondta a BudaPestkörnyéke.hu-nak a településen élő Koós Viktor, akit már többször kihoztak a sodrából a nem várt vendégek.

„A közutakon is emberkednek”

„A Panoráma út a városból vezet a vár felé. A szerpentinen napközben is nagy a forgalom, este azonban megérkeznek azok az autósok, akik jellemzően a közutakon is emberkednek, versenyeznek. Magas fordulatszámokon pörgetik a hörgő, csattogó kipufogós autókat, mi pedig nehezen viseljük már ezeket a nem kívánatos hanghatásokat” – folytatta a történetet Viktor.

 Az aszfalt is őrzi a nyomukat

A csikorgás és a driftelés már mindennapos történet errefelé, a vagány autósok fel-le jönnek az úton, a driftelések nyomait pedig az aszfalt is őrzi. Sokszor előfordult már, hogy ezek az emberek randalíroznak a Váci úton, mennek egy kört a Dunakanyarban, majd visszatérnek Budapestre. A családosok és a munkába járók viszont este már pihenni szeretnének, nem pedig az amatőr autóversenyzőket hallgatni.

Lincshangulat van

„Évek óta így élünk, nem túlzás, hogy lincshangulat van – árulta el a visegrádi lakó. – Dühös a lakosság és hiába kértünk segítséget mindenkitől, akitől csak lehet, egyelőre csak hitegetés van. Vegyük tudomásul, hogy az autóversenyzés nem közutakra való, veszélyeztetik a közlekedő emberek életét. Menjenek zárt pályára!”

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Visegrád önkormányzata