Egy raktár jellegű, egyszintes épület ég mintegy ezer négyzetméteren Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Főtaxi mögötti épületek kaptak lángra

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Meg kellett bontani a tetőszerkezeteket

Az egységek megbontják a tetőszerkezetet, munkájukat azonban nehezítette, hogy az épület egy része nehezen megközelíthető.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Még egy fotó a tűzoltásról

Lángoló egyszintes, raktár jellegű épület a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton 2021. augusztus 9-én. A mintegy ezer négyzetméteren égő épülethez nagy erőkkel vonultak ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. MTI/Mihádák Zoltán

Épületeket kellett kiüríteni

Az OKF tájékoztatása szerint a tűzoltás idejére a szomszédos épületet kiürítették. Információnk szerint az egykori gumiüzem területén csaptak fel a lángok.

A vihar miatt is nagy volt a készültség

A vasárnap éjjeli vihar miatt 197 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Elsősorban Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében, valamint a fővárosban.

Fákat csavart ki a szél

Több helyen is fákat csavart ki, elektromos és távközlési vezetékeket rongált meg a viharos szél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Házak rongálódtak meg

Országszerte 17 épületben keletkezett kár. Dunaharasztiban és Kisgyőrön villám csapott egy-egy családi házba, amelyek tetőszerkezete kigyulladt – mondta a szervezet szóvivője.

Keleten még nehéz a helyzet

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még hétfőn reggel is áramkimaradások vannak több fogyasztónál.

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán