Az Unicum ház a Ferencvárosban nem csak a Zwack család történetéről mesél a látogatóknak. A Gellérthegyen hangfürdőben lehet részünk a csillagok alatt, Cegléden véletlenszerű verses-dalos-beszélgetős esttel várják a nagyérdeműt.

Unicum ház a Ferencvárosban

A Zwack család története mellett, a különleges, 230 éve titkos receptúra részleteit ismerhetjük meg, ha ellátogatnak az Unicum Házba. Betekinthetnek a régi lepárlóba, amit az „Unicum Szívének” hívnak, hiszen itt készül a legendás ital.

Ahol a titkokat őrzik

Kép forrása: unicum.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Füvek és fűszerek a Füves bárban

Láthatók több évszázad palackjai és gépei, megismerhetők a fűszerek, még ha egy részük titkos is marad. A múzeum Füves bárt és különleges digitális élményeket is kínál, csak 18 éven felülieknek.

Csillagfürdő – Hangfürdő a csillagok alatt

A Gellérthegy oldalában, a Filozófusok kertjében hétfő este újra Csillagfürdő, közkívánatra. Meditatív koncert, feloldódás, megpihenés, kinyílás, elmélyülés, szárnyalás.

A Filozófusok kertjében

A Filozófusok kertje

Nyáresti zenés kaland

Utazás a hangok óceánján belső csendünk felé, a város felett, a csillagok alatt. Közös dalolás, majd a három handpan (MAG Instruments, Elaia), a gitár és a hegedű varázslata. Csodás nyáresti kaland.

Kártyajáték Cegléden

Cegléden, a Kossuth Művelődési központ udvarában kerül sor Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán estjére. „Van 32 lapunk, épp, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet.”- írják a programról a szervezők.

Kártyák, versek, dalok

Minden este legfeljebb 10 kártyalapot játszanak ki véletlenszerűen, hiszen a közönség húzza ki őket. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulnak el előre egymásnak sem – ez benne a kockázat és a titok.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/kossuthmuvelodesikozpont