Akár milliárdos vagyont is hagyhatott örököseire Gesztesi Károly. Aki ismerte, tudta, hogy szereti a pénzt, de sosem élt luxusban. Jó autókkal járt és szép házban lakott. Ennyit mutatott vagyonából a színész. Most öt gyermeke osztozhat a hatalmas összegen. A háza az agglomerációban, Budakalászon van.

Gesztesi Károly szép autóval közlekedett, évente többször járt külföldön nyaralni, de sosem mutatott többet egy erős középosztálybeli életvitelnél. Vagyonának egyik komolyabb tétele az a budakalászi ház volt, amiben élt, és amelyen második feleségével, Nikolett-tel és három közös gyermekükkel, a 19 éves Márkkal, a 17 éves Dáviddal és a 10 éves Áronnal osztozott – írja a LikeNews.hu hírportál.

A budakalászi házra joggal lehetett büszke, hiszen minden luxussal felszerelte és mind az öt gyermekének jutott benne hely bőven. Sokszor időzött ott az első feleségétől, Csarnóy Zsuzsától született felnőtt fia, Máté és Liptai Claudiával közös kislányuk, Panka is. 

Nem titkolta vagyonát

Gesztesi Károly valós anyagi helyzetéről akkor beszélt először, amikor 2015-ben az Frizbi Hajdú Péterrel című műsor vendége volt és megkapta a kérdést: nyugdíjba mehetne-e, ha ahhoz lenne kedve: „Igen, megtehetném! Sőt minden gyermekemnek a jövőjét biztosítottam. Mind az ötét. A nagyobbaké már korábban is így volt, de aztán jöttek a fiatalabbak. Azt tanulhatnak, amit akarnak, oda mennek, ahová akarnak. Ez számomra nagyon fontos” – mondta Gesztesi akkor Hajdú Péternek.

Ingatlanokkal üzletelt

Egy évvel később szárnyra kaptak a híresztelések, melyek szerint a színész szerepei gázsijából máról holnapra él, de ezeket az információkat határozottan cáfolta.

„Ha Magyarország vezető színészének, és én annak tartom magam, 30 év munka, számtalan film- és színházi főszerep, szinkronizálás után 53 évesen nincs annyi tartalék pénze, hogy az ne csak a megélhetését biztosítsa, hanem akár 20 évig is kitartson, sőt a gyerekeinek is bőségesen jusson belőle, akkor valamit nagyon rosszuk csinált, és megette a fene. 

Nekem mindenem megvan, nincs okom panaszra: 100 milliós házban élek, a színészet mellett ifjú korom óta voltak különféle vállalkozásaim is. Itt nem messze például az a lakópark is az enyém volt, most adtam el…”– nyilatkozta a Bestnek a színész, aki egy hónappal később piacra dobta a fent említett budakalászi házat, amiért 98 millió forintot kért. A színész végül meggondolta magát és megtartotta a házat, ami ma nagyjából 120 millió forintot érhet.

2013 márciusában a Hal a tortán című műsorban Gesztesi Károly bemutatta budakalászi házát. Ezt a videót itt tudod megnézni.

Osztozni kell Gesztesi budakalászi házán

Egyelőre csak saccolni lehet, hogy valójában mekkora vagyonon osztozkodik majd Gesztesi Károly 5 gyermeke. De ha összerakjuk az információmorzsákat, majdnem biztos, hogy több százmillió forint maradt a színész után.

A vagyoni tételek között csak a budakalászi ház sorsa vet fel némi kérdést, hiszen az gyakorlatilag ikerházként funkcionált. Gesztesi Károly lakrészét ugyanis csak egy zárható ajtó választotta el második feleségétől. Ha a több mint 200 négyzetméteres ingatlanról Gesztesi Károly nem rendelkezett még életében, akkor azon is osztoznia kell az öt törvényes örökösnek, ami könnyen ahhoz vezethet, hogy el kell adniuk a házat.

De vajon mennyi pénz lehet Gesztesi Károly bankszámláján? – teszi fel a kérdést a Ripost. Erre a kérdésre adhat választ az az egyetlen fél mondat, melyben egy tulajdonában lévő lakópark eladásáról beszélt. Ez az összeg lehet a legjelentősebb minden bevétele közül. Ez ugyanis milliárdos tétel lehet a hagyatékában…

Gesztesi Károly tragikus halálával kapcsolatos a LikeNews.hu összes cikkét itt tudod elérni.

Kiemelt kép: részlet a TV2 videójából