A Samsungtól kapott tájékoztatás szerint bombariadó van a gyár területén, kiürítették a komplexumot, a rendőrség a helyszínen van.

Hétfőn 13 óra körül bombariadó volt a gödi Samsung gyárban. Megkezdték az épületkomplexum kiürítését, a rendőrség is a helyszínen van.

A gödi polgármester azt írt a Facebook oldalán, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem már a helyszínen van. A gyár kiürítése folyamatban. Önkormányzat vezetése a helyén. Veszélyhelyzet jelenleg nincs. Folyamatosan itt tájékoztatják a lakosságot. A polgármester posztját a cikkünk alján lehet elolvasni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

15 órakor a létesítmény tűzszerészeti átkutatása folyamatban van. Egyelőre semmilyen robbanószerre utaló jelet nem találtak.

Fejjel lefelé lógott a férfi

Legutóbb akkor írtunk a gödi Samsung gyárról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, amikor egy fejjel lefelé lógó férfit mentettek ki egy aknából a gyár területén. Kiderült, a koreai férfi a telefonjának köszönheti az életét. Akkor a társaság az RSC Rescue Alapítvány és a Magyar Mantrailing Alapítvány közreműködésével, a rendőrség irányítása mellett fésülte át a közel 80 ezer négyzetméternyi területet.

A koreai származású férfira végül, tulajdonképpen a véletlennek köszönhetően saját kollégái bukkantak rá, több száz méterre a munkaterülettől egy szűk, hat méter mély aknában. Az eltűnt munkás hollétét végül saját mobiltelefonja fedte fel, miután testvére, aki szintén az építkezésen dolgozik, másnap reggel rendületlenül hívta őt.

Ide kapcsolódik: Gödön már a jövőt építik, elképesztő dolog készül

„Először azt hitték a kollégák, valaki biztos elhagyta a telefonját az építkezés közben, egy cseppet sem számítottak arra, hogy a csörgő mobil az eltűnt férfi zsebében lapul majd” – mesélte a gyár munkatársa. A szerencsétlenül járt munkás valószínűleg több száz métert araszolt befelé a két fal közötti sötét folyosón, amikor hirtelen a 80X30 centiméteres, 6 méter mély aknába zuhant, ráadásul fejjel lefelé. A férfit a váci tűzoltók hozták fel az aknából.

Kiemelt kép: A Samsung gyár Gödön – Forrás: GoogleMaps