Ahogy azt tegnap itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk egy fejjel lefelé lógó férfit mentettek ki egy aknából a gödi Samsung gyárban. Kiderült, a koreai férfi a telefonjának köszönheti az életét.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat számolt be az esetről. A társaság az RSC Rescue Alapítvány és a Magyar Mantrailing Alapítvány közreműködésével, a rendőrség irányítása mellett fésülte át a közel 80 ezer négyzetméternyi területet.

A koreai származású férfira végül, tulajdonképpen a véletlennek köszönhetően saját kollégái bukkantak rá, több száz méterre a munkaterülettől egy szűk, hat méter mély aknában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Igazából senki nem érti, miért indult el befelé a két fal közötti szűk résen – mesélte a Blikknek a gyár egyik munkatársa, aki úgy tudja, azt még látták a kollégák, hogy a férfi beoldalazik egy két fal közötti szűk folyosón.

Miután hosszabb idő után sem tért vissza, a biztonsági őrök megkezdték a 25 éves munkás keresését, de pár óra hiábavaló kutatás után értesítették a rendőrséget és a keresőket.

Két keresőcsapat összesen 15 fővel és hét kutyával érkezett a helyszínre, de a kutyákat nem lehetett bevetni, így csak az emberek keresték az eltűnt koreai férfit, ám hiába.

Az eltűnt munkás hollétét végül saját mobiltelefonja fedte fel, miután testvére, aki szintén az építkezésen dolgozik, másnap reggel rendületlenül hívta őt.

„Először azt hitték a kollégák, valaki biztos elhagyta a telefonját az építkezés közben, egy cseppet sem számítottak arra, hogy a csörgő mobil az eltűnt férfi zsebében lapul majd” – mesélte lapnak a gyár munkatársa.

A szerencsétlenül járt munkás valószínűleg több száz métert araszolt befelé a két fal közötti sötét folyosón, amikor hirtelen a 80X30 centiméteres, 6 méter mély aknába zuhant, ráadásul fejjel lefelé.

A férfit a váci tűzoltók hozták fel az aknából. „A kollégáknak először meg kellett bontaniuk a falakat, majd kézi erővel rövid időn belül sikerült kimenteni a férfit, akit átadtak a mentőknek” mondta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. A koreai férfit jelenleg is kórházban ápolják.

Fotók: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat