Az ALDI nagyvonalú az alkalmazottaival, január 1-től egységesen 8%-ot emeltek mindenkinek a fizetésén. Az áruházlánc kiemelt boltvezetőinek a havi fizetése így már 1 millió forint felett jár. Lázár János kormánybiztos, aki nemrég többször is élesen kritizálta az ALDI-t biztosan elcsodálkozik a német áruházlánc eredményességén.

Béremelés január 1-től

Az ALDI Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is közzétette béremelését, amely 2022. január 1- jétől lépett érvénybe, illetve az egyes pozíciókban elérhető fizetéseket. A vállalat valamennyi munkavállalója az év elejétől az inflációt meghaladó, egységesen 8%-os béremelésre számíthat, így az áruházi, a logisztikai és az ügyviteli munkatársak is ugyanakkora mértékű béremelésben részesülnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magasabb fizetések

Az áruházlánc juttatási rendszere továbbra is a lojalitást díjazza, vagyis minél hosszabb időt tölt el egy munkavállaló az ALDI-nál ugyanabban a pozícióban, annál magasabb bérre számíthat, amelyet automatikusan megkap, amint eléri a pozícióban az előírt szolgálati időt. Az egyes bérkategóriákat pedig már a belépés napján megismerik a munkatársak, így a kezdettől fogva kiszámíthatóan tervezhetik karrierjüket – írja a Hrportal.hu.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

500 ezer forintot kereshet egy eladó

Az ALDI-nál új belépőként munkát vállaló áruházi eladó, vagy logisztikai munkatárs kezdő bére 8 órás munkarendben 2022. januárjától bruttó 362 600 forintra emelkedik, az ALDI-nál töltött 6. évtől pedig bruttó 432 100 forintra nő. A pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 502 300 forint.

1 milliónál is többet kaphatnak a boltvezetők

A 8 órás munkarend mellett részmunkaidőben is lehet munkát vállalni, így heti 20-35 óra közötti munkavégzésre is van lehetőség, a munkatársak mintegy negyede pedig már 6 évnél is régebb óta dolgozik az ALDI-nál. Az áruházvezetők kezdőbére 651 700 forinttól indul, egy kiemelt forgalmú üzletben 10 éve áruházvezetőként dolgozó munkatárs járandósága a 11. évtől havi bruttó 1 052 000 forint.

678 ezret kereshet a boltvezető-helyettes

A vállalat új pozíciót is létrehozott áruházaiban, a jövőben áruházvezető-helyetteseket is keres a vállalat, akiknek a kezdőbére havi bruttó 522 800 forinttól indul, a pozícióban elérhető legmagasabb kereset pedig akár havi bruttó 678 600 forint is lehet.

Lázár János nem hisz az Aldinak

Nemrég írtunk arról, hogy újra nekiment a külföldi élelmiszerboltoknak Lázár János. Elküldené őket, vagy legalábbis nagyon megnehezítené a helyzetüket. Lázár János állítja: az Aldi egyik akciója, amelyben azt reklámozzák, hogy náluk csak magyar húst lehet kapni, csak reklámfogás és aki hisz az Aldinak, az naív. Szerinte pontosan meg kellene vizsgálni a termékeket, de ezt valószínűleg a diszkontlánc sosem engedi majd – mondta a kormánybiztos.

Vivát magyarok

Überelni kell a külföldi kiskereskedelmi láncokat, diszkontokat, abcúg multik, vivát magyarok! – véli Lázár János, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, aki a Portfolionak adott interjújában hangsúlyozta, emberi ésszel nem fogható fel, hogy mi a jó az élelmiszerimportban Magyarországnak, miközben rendelkezésére áll a termőföld és édesvíz, amellyel képes lenne megfelelő mennyiségű élelmiszer termelésére, a hazai lakosság ellátására.

Kormányzati beavatkozás

Fontosnak tartja, hogy a magyar minőségi alapanyag-termelést akár kormányzati beavatkozással hazai szereplők dolgozzák fel. Továbbá javasolja, hogy a magyar állam a kiskereskedelem jogszabályi környezetének patrióta alakításával igyekezzék lehetővé tenni egy egységes magyar lánc létrejöttét. Ez is érdekelhet: Dráma a Lidl parkolónál: „Óriási fájdalmai voltak a fiamnak” – mondta a gyermekét mentő édesapa

Vasárnapi boltzár

„A magyar üzleti szereplőknek fel kellene ismerniük, hogy ami jó a Spar, a Lidl vagy az Aldi tulajdonosának, annak jónak kell lennie a magyarnak is. Ehhez kormányzati eszközöket kell rendelni. A kiskereskedelmi adóval szembeni megfutamodás súlyos hiba volt Magyarország részéről, talán az egyik legnagyobb az elmúlt 12 évben, a vasárnapi boltzár mellett.” – mondta Lázár János. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lázár János – BPK-montázs