Újra nekiment a külföldi élelmiszerboltoknak Lázár János. Elküldené, vagy legalábbis nagyon megnehezítené a helyzetüket. Aggódhat a Lidl, Aldi, Penny Market és a többiek, mert Lázár magyar élelmiszerláncot akar. A kormánybiztos szerint hiba volt a kiskereskedelmi láncok különadójának megszüntetése és a vasárnapi boltzár eltörlése.

Vivát magyarok

Überelni kell a külföldi kiskereskedelmi láncokat, diszkontokat, abcúg multik, vivát magyarok! – véli Lázár János, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, aki a Portfolionak adott interjújában hangsúlyozta, emberi ésszel nem fogható fel, hogy mi a jó az élelmiszerimportban Magyarországnak, miközben rendelkezésére áll a termőföld és édesvíz, amellyel képes lenne megfelelő mennyiségű élelmiszer termelésére, a hazai lakosság ellátására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kormányzati beavatkozás

Fontosnak tartja, hogy a magyar minőségi alapanyag-termelést akár kormányzati beavatkozással hazai szereplők dolgozzák fel. Továbbá javasolja, hogy a magyar állam a kiskereskedelem jogszabályi környezetének patrióta alakításával igyekezzék lehetővé tenni egy egységes magyar lánc létrejöttét. Ez is érdekelhet: Dráma a Lidl parkolónál: „Óriási fájdalmai voltak a fiamnak” – mondta a gyermekét mentő édesapa

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Vasárnapi boltzár

„A magyar üzleti szereplőknek fel kellene ismerniük, hogy ami jó a Spar, a Lidl vagy az Aldi tulajdonosának, annak jónak kell lennie a magyarnak is. Ehhez kormányzati eszközöket kell rendelni. A kiskereskedelmi adóval szembeni megfutamodás súlyos hiba volt Magyarország részéről, talán az egyik legnagyobb az elmúlt 12 évben, a vasárnapi boltzár mellett.” – mondta Lázár.

Ha Lázáron múlna

Ebből az következik, ha a kormánybiztoson múlna ismét bevezetné a vasárnapi boltzárat és kormányzati eszközökkel, törvényekkel, pénzügyi kedvezményekkel alaposan megtolna több magyar élelmiszerláncot, hogy jobbak lehessenek, mint a Lidl vagy az Aldi. Ezt se hagyd ki: A Lidl akkora pofont adott a Tescónak, hogy az örökre megérzi és egyre cikibb lesz

Nem hisz az Aldinak

Lázár János állítja az Aldi legújabb akciója, amelyben azt reklámozzák, hogy náluk csak magyar húst lehet kapni, csak reklámfogás és aki hisz az Aldinak, az naív. Szerinte pontosan meg kellene vizsgálni a termékeket, de ezt valószínűleg a diszkontlánc sosem engedi majd.

Sajátmárkás termékek

A jövő a diszkontáruházaké – a Lidl, az Aldi és a Penny piacvezető helyzetben vannak, a válság ellenére is képesek növekedni. A napi fogyasztási cikkekben vagy az élelmiszer kiskereskedelemben a diszkontoknak meghatározó szerepe van, jellemzően sajátmárkás termékekkel dolgoznak, amelyeket mérethatékonysági okokból külföldön állíttatnak elő, globálisan, egy helyen – tette hozzá a kormánybiztos.

Drágább a magyar bolt?

A politikus kijelentésit hallgatva sokan aggódnak amiatt, hogy egy mesterségesen előnyös helyzetbe hozott magyar üzletláncban drágábban lehet majd bevásárolni, mint most az Aldiban vagy a Lidlben. Lázár János erre azt válaszolta, hogy számos európai ország példáját lehet hozni, amelyek ezt már meglépték, többen Közép-Európában is. Ezt is olvasd el: Kiakadtak a Lidl miatt Hidegkúton, sokan a hátuk közepére sem akarnak új áruházat

Kishitüség

Mint fogalmazott: „Ha Lengyelország, Szlovákia vagy Ausztria képes volt rá, akkor a magyar kishitűséget is félre kell tenni, mivel a vidék jövőbeli talpon maradásához szükségszerű, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiai ágazattá váljon Magyarországon.” Ezt februárban mondta: Lidl, Aldi, Spar: Lázár János kiszorítaná őket a magyar piacról és inkább magyar árukkal feltöltött magyar boltokat szeretne

Az emberek többséger szereti a Lidlt

Lázár János hangsúlyozta: „Ezzel a patrióta politikával szemben persze könnyű populista szólamokat hangoztatni, népszerűsködni, hiszen az emberek többsége kedveli ezeket a külföldi láncokat, mert úgy érzik, nagy választékot és kedvező árakat kapnak tőlük. Itt tehát van dolgunk: fontos, hogy az emberek megértsék, a patrióta élelmiszeripari fordulat nem azt eredményezi majd, hogy eltűnik a választék és drágább lesz az élelmiszer. A magyar diszkontláncoknak ugyanolyan jónak, sőt jobbnak kell lennie, mint az említett multiknak” – tette hozzá a politikus. 

Lázár régi vesszőparipája

Lázár János mezőhegyesi ménesbirtokért felelős kormánybiztos, már egy tavaly december elején szervezett konferencián szó szerint azt mondta, a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni. Dráma: Tragédia a Lidlben: meghalt egy ember, az áruházat több órára lezárták

Orbán Viktor mondta

Orbán Viktor tíz éve megfogalmazta, hogy az energia, pénzügy, média és kiskereskedelem szektornak magyar tulajdonban kell lennie. Az ígéretét beváltotta, kivéve a kiskereskedelem terén. Továbbra is dübörög az Aldi, Lidl, Penny Market, Auschan, Tesco és a Spar. Ezen biztosan változtatni fognak, ha 2022-ben ismét nyernek a jelenlegi kormánypártok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lázár János – Forrás: Youtube