A Lidl egy új szupermarket nyitását tervezi Máriaremete és Hidegkút között. A bolt 800 négyzetméteres lesz, a parkolóban pedig 100 autó fér majd el. A környéken élők egy része kiakadt, mindenáron megakadályoznák a beruházást, mások viszont örülnek az új Lidl szupermarketnek.

Nyomul a Lidl

A budai agglomerációban is nyomul a Lidl. Nemrég az elsők között írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy már épül az új áruház Budakeszin, de szabálytalanságok miatt visszabontásra kötelezték a Lidl-t a hatóságok. IDE KAPCSOLÓDIK: Megszólalt a Lidl: ezért kellett visszabontani az épülő áruházukat Budakeszin, elárulták mi lesz a boltban

Újabb Lidl

Most a 2. kerületben is épül egy új Lidl áruház. A Honvád utca és a Kővári út sarkán a korábbi építőanyag kereskedés helyén valósul meg a beruházás. Az áruházlánc tájékoztatása szerint a jelenlegi burkolt felület visszabontásával és átalakításával az áruház közelében közel 100 db, kényelmes vásárlást lehetővé tevő parkolóhelyet, valamint széles zöldfelületet terveznek kialakítani, jelentősen javítva az ingatlan zöldfeleületi mutatatóján – írják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

800 négyzetméter

A Lidl hozzáteszi: a tervezett élelmiszeráruház eladótere közel 800 mégyzetméteres lesz, melyben a Lidl-től megszokott árukínálat lesz elérhető. A felsoroltak mellett a projektterület közelében közúti fejlesztések megvalósítása is a terveik között szerepel. EZT OLVASTAD?
Elküldené a fenébe a Lidl, Aldi, Spar és a többi nemzetközi láncot Magyarországról a miniszter

Nincs szükség Lidl-re

Az egyik helyi facebookos csoportban a minap hatalmas vita indult meg arról, kell-e Lidl Hidegkútra vagy sem. Az ellenzői szerint túl nagy lesz a forgalom, a dugó, természetvédelmi terület közelében épül, ráadásul olyan sok bevásárlóhely van a közelben, hogy egyáltalán nincs is szükség itt új Lidl szupermarketre. EZT IS SOKAN OLVASTÁK: Tragédia a Lidlben: meghalt egy ember, az áruházat több órára lezárták

Szükség van Lidl-re

Azok, akik támogatják állítják: máshol sem okozott forgalomnövekedést a Lidl, a régi építőanyag-telep helyett rendezett terület lesz, ráadásul szerintük nagyon kényelmetlenek a jelenlegi bevásárlási lehetőségek, ezértő ők most is inkább a solymári Lidl-be járnak, ha viszont megépül nem kell majd feleslegesen autózniuk a szomszéd településig.

Kinyírja a kiskereskedőket

Egy hozzászóló így fogalmazott: „Tegyünk minden utca végére Lidl-t Aldit, akkor senkinek nem kell borzalmas távolságokat megtennie hogy be tudjon vásárolni. Vicc az egész. Sehol a világon nincs ennyi bevásárlóközpont mint nálunk. Egyebkent van házhozszállítás is. Tegyük tönkre a családi házas környékünket és a kisvállalkozókat” – írja egy hölgy.

Utcák helyett parkolóban

Mások arról írnak, hogy végre itt is lesz Lidl, nem kell távolra utazni, a parkolót pedig pozitívumnak tartják, így nem kell majd a környező utcákban parkolni. Mások röviden csak úgy fogalmaznak: Hajrá Lidl.

Zérp szolidaritás

Az épülő áruház közvetlen szomszédságában élő hölgy így fogalmaz: „Reménytelennek érzem a helyzetünket: egy multi ide akar jönni, a szomszédaink pedig zéró szolidaritást tanúsítanak az irányunkba. Vajon akkor is így örülnének, ha az ő kertjük alá épülne egy ilyen?” – teszi fel a kérdést a hölgy.

Még nincs meg a nyitás dátuma

Az új Lidl megnyitásával kapcsolatban még nincsenek konkrétumok. beruházás megvalósítása érdekékében szükséges a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) egyes elemeinek pontosítása, módosítása, melynek részleteit a Lidl elérhetővé tette. int fogalmaznak: a KÉSZ módosítási eljárás megindítása előtt szeretnék a beruházás terveit az érintett lakosság részére bemutatni, illetve kikérni az azzal kapcsolatos véleményüket, hogy azokat az Önkormányzat illetékes döntéshozói is megismerhessék – írja a Lidl. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lidl áruház – Fotó: BPK