Ahogy azt elsőként itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk hatósági eljárás keretében vissza kell bontani a Budakeszin épülő Lidl áruház egy részét. Most megszólalt a Lidl, elmondták, miért kell átalakítani az épülő áruházat, kiderült ez érinti-e a nyitást és mi lesz majd az áruházban.

Új Lidl épül Budakeszin

Lidl nemrég egy új 900 négyzetméteres áruház építését kezdte meg Budakeszin nem messze az Opel szalontól, a Mol benzinkút mögötti poros területen. Hírportálunk értesülése szerint az építkezésen olyan túlépítés történt, amely miatt az építési hatóság visszabontásra kötelezte a Lidl-t. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a Lidl

A BudaPestkörnyéke.hu az üggyel kapcsolatban megkereste a Lidl Magyarországot, akik a következő választ küldték hétfőn a szerkesztőségünknek: A Lidl Magyarország budakeszi áruházának kivitelezése folyamatban van, jelenleg az áruház homlokzati elemeinek átépítése történik, mely nincs befolyással a nyitásra, így az áruház megnyitása a tervek szerint 2021 év végéig megtörténik – írják a közleményben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Épül a Lidl Budakeszin

Fotó: BPK

Minden szép és jó lesz

Azt, hogy pontosan mikor nyit az áruház később fogják közölni, előzetesen annyi azonban elmondható, hogy a Budakeszi áruház eladóterülete közel 900 m2 lesz, amelyben a vásárlók kényelmes bevásárlási környezetének megteremtése érdekében modern, átlátható és kényelmes hatfolyosós belső tér kerül kialakításra, ahol új modern bútorok és hűtők, valamint LED világítástechnika kerül kialakításra – írták a portálunknak küldött közleményben.

130 férőhelyes parkoló

Hozzáteszik: Több mint 130 autó számára biztosítanak parkolás lehetőséget, ezzel is támogatva  a kényelmes bevásárlást, valamint kerékpártároló is kialakításra kerül. A vállalat bízik abban, hogy a vásárlók az áruházak polcain megtalálják majd mind minőségi elvárásaiknak, mind pedig ízlésüknek megfelelő termékeket igen kedvező árakon.

Lesz itt minden

A Budakeszin épülő áruházban is a Lidltől már megszokott kiváló minőségű termékkel, többek között helyben sütött pékáruval, változatos és friss zöldség-gyümölcskínálattal, friss húsokkal, mélyfagyasztott termékekkel, minőségi csokoládékkal, friss virágokkal és nem élelmiszer termékkínálatával várja majd leendő vásárlóit” – írták a közleményben.

A homlokzattal volt a probléma

A Lidl közleményéből tehát az derül ki, hogy a budakeszi építkezésen a homlokzatot építették nagyobbra vagy nem olyanra, amilyen a terveken szerepelt, ezért bontatta vissza az építési hatóság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Városrész központ

Lidl áruház építését követően az eddig elhanyagolt területen egy igazi városrész központot akarnak kialakítani. Az áruházlánc által vállalt terepalakítás 300 millió forintba fog kerülni. EZT SE HAGYD KI: Meglepő pénzcsináló trükkök a Lidl szupermarketekben, erről minden vásárlónak tudnia kell

Ügyesen alkudott a polgármester

Ebből szigorúan véve csak az ingatlan melletti autós és gyalogos utak rendberakása a cég érdeke, de a városvezetésnek a járulékos közműkiváltásokon felül még további elemeket sikerült belealkudnia a projektbe. EZ IS ÉRDEKELNI FOG: Életveszélyben a beteg! Tévét néztek ellátás helyett a budakeszi ügyeleten – a polgármester következményekről beszél

Képek: A Budakeszin épülő Lidl áruház – Fotó: BPK-grafika