Nem látott el egy helyi lakost a budakeszi orvosi ügyelet. A polgármester ezért összehívta a Budakörnyéki Önkormányzati Társulást, amely arról dönt, hogy az orvosi ellátást üzemeltető cég kötbért fizessen a mulasztásért.

A budakeszi helyi Facebook csoportban korábban is többen panaszkodtak a helyi orvosi ügyelet munkájára. Többen azt kifogásolták, hogy nem látják el megfelelően a betegeket.

A napokban azonban egy egészen felháborító eset történt. Egy idős helyi lakoshoz hívta volna ki az ügyeletet családja, azonban nem tudták őket elérni telefonon. Úgy tudjuk, az egyik családtag személyesen ment el az ügyeletre, ahol azt tapasztalta, hogy az ügyelet munkatársai éppen az ágyban fekve tévét néztek. Végül a beteget mentővel szállították kórházban, jelenleg is ott van, életveszélyes állapotban.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az esetet még aznap este jelezte a család Győri Ottíliának. A polgármester azonnal intézkedett, felvette a kapcsolatot az üzemeltető céggel. A cégvezető azonban azt közölte, hogy ő nem kapott semmilyen jelentést a mulasztásról, így szerinte nincs ügy.

Sok pénzért üzemeltetik az orvosi ügyeletet

A Hungaro Ambulance Kft. közbeszerzési pályázaton nyerte el Budakeszi, Budajenő, Telki, Nagykovácsi ügyeletének ellátását. Havonta 1 219 000 forintot kapnak azért a települési önkormányzatoktól. Feladatuk, hogy biztosítsák a helyiek orvosi ellátását – mondta a BudaPestkörnyeke.hu-nak Budakeszi polgármestere. Ebből 601 ezer a Budakeszire eső rész, vagyis ennyit fizet a Hungaro Ambulanc Kft-nek a helyi önkormányzat.

Győri Ottília azt is elmondta, hogy korábban hozzá is több panasz érkezett az orvosi ügyelettel kapcsolatban. Többször jelezte szóban és írásban is a cég vezetőjének, de úgy érzi nem veszik őket komolyan.

Következményei lesznek a mulasztásnak

Budakeszi polgármestere azt mondta hírportálunknak, hogy szerződésszegéséért 20 százalék kötbért kell fizetnie a cégnek. Ez jelen esetben 243 ezer forintot jelent. Győri Ottília emiatt június 10-re összehívta a Budakörnyéki Önkormányzati Társulást. A polgármesterek akár fel is bonthatják a szerződést a Hungaro Ambulance Kft-vel.

Kiemelt kép: Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere