Rosszul lett és meghalt egy idős nő az érdi Lidlben. Az üzletet azonnal bezárták. Két évvel ezelőtt a csömöri Auchanban történt hasonló tragédia.

Meghalt egy nő a Lidlben

Rosszul lett és meghalt egy idős hölgy az érdi Lidl áruházban péntek délelőtt. A kiérkező mentők sajnos nem tudták újraéleszteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bezárt az áruház

A Lidl arról tájékoztatta a vásárlókat, hogy az érdi áruházuk emiatt péntek délutánig zárva tart. A pontos nyitásról még nem közöltek újabb információt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Állítólag bombariadó is van

Közben a Facebookon azt írják, hogy bombariadó is van az üzletben. Többen úgy vélik, hogy csak amiatt hirdettek bombariadót, hogy így hamarabb ki tudják üríteni az épületet a haláleset miatt.

15 percig próbálták újraéleszteni

Közben szintén a Facebookon egy Lidl alkalmazott azt írta, hogy az idős nő az ajtóban lett rosszul 15 percig próbálták újraéleszteni. Az eladó megerősítette, hogy a sok türelmetlen vásárló miatt hirdettek bombariadót.

Tragédia az Auchanban

2019 novemberben a csömöri Auchanban is hasonló tragédia történt. Ott egy férfi egy pogácsával állt a pénztárnál, amikor rosszul lett. Életét már nem tudták megmenteni.

Haláleset a Pennyben

2020 januárjában az egyik Vas megyei Pennyben halt meg egy ember. A kőszegi férfi életét már nem tudták megmenteni.

Hirtelen szívleállás

Az esetek többségében az ilyen rosszulléteket valamilyen hírtelen fellépő szívleállás, infarktus okozza. Többször láttunk már olyan felvételeket, amikor a focipályán fiatal, életerős focisták egyik pillanatról a másikra összeesnek és meghalnak.

Gyors segítséggel megmenthető

Viszonylag gyakori a hirtelen szívhalál, és sajnos látványos, emiatt az egyes eseteknek hamar és könnyen híre megy. A statisztikákból az látszik, hogy Magyarországon évente nagyságrendileg 26.000 érintettről beszélhetünk, ugyanakkor a betegek egy része gyors segítséggel megmenthető.

A férfiaknál gyakoribb a szívleállás

A férfiak valamivel gyakrabban lesznek érintettek, és gyakoribb a hirtelen szívhalál a fiatal sportolóknál is, mint a teljes fiatal populációban – írja a Házipatika.com.  

Cikkünk megjelenése után a Lidl a következő közleményt küldte szerkesztőségünknek:

Az érdi Lidl áruházban a mai napon egy idős hölgy és közeli hozzátartozója napi bevásárlásukat folytatták, melynek során az idős hölgy rosszul érzete magát. Ennek okán mindketten elhagyták az áruházat, és az épület előtt az idős hölgy egy székre lepihent. Ezzel egyidőben a hozzátartozó értesítette a mentőket, akik öt percen belül a helyszínre érkeztek, de sajnálatos módon az idős hölgy életét már nem tudták megmenteni.

Az áruházban bombariadó nem volt, a Lidl dolgozói az hivatalosan meghatározott protokoll szerint jártak el. Az áruházat, mivel nem annak területén történt a haláleset, kegyeleti okokból zárták be 10 órakor. A holttest elszállítását követően, 12 órakor, az áruház ismét megnyitotta kapuit a vásárlóközönség előtt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lidl áruház – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu