Újságírók várták a Tokióból hazatérő úszókat a Ferihegyi repülőtéren. Hosszú Katinkát virágcsokorral várta az úszók elnöke, de az úszónő később egy másik kijáraton hagyta el a repteret, nem állt tehát az újságírók rendelkezésére.

Ha Milákot ünnepelik, akkor köszi

Az elsősorban az olimpiai bajnok Milák Kristóf miatt szervezett sajtótájékoztatón minden hétfőn hazaérkező úszó részt vesz, kivéve Hosszú Katinkát – írja a Blikk.

Gyenge szereplés

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka magához képest gyengén szerepelt az olimpián. 400 méter vegyesen az 5., 200 méter vegyesen a 7., 200 méter háton a 20. lett, míg 200 méter pillangón visszalépett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Interjú a versenyek után

A háromszoros olimpiai bajnok eddig keveset nyilatkozott a versenyei után. Most a Magyarock YouTube-csatornájának adott exkluzív interjút. Még több hír Hosszú Katinkáról ide kattintva.

A negatív kommentek

Nagyon ritkán olvasok sajtót, kommenteket meg pláne. Viszont azért eljut egy-két dolog hozzám a barátok, család által. Tehát nagyjából hallom a szélsőségesebb dolgokat, de tudom, hogy az nagyon egészségtelen, ha valaki elkezd magáról olvasni – mondta a Gunde Takács Gábornak adott interjúban.

Cseh Lacival egy cipőben

Hosszú Katinka úgy látja, hogy az olyan sportolók, mint ő vagy Cseh László egyfajta “dobozban” vannak, akiktől az emberek imidzsiket várnak el, ami lényegében a különböző szituációkra adott reakciókat jelenti. Szerinte ezt a helyzetet sokkal nehezebb kezelni, mint egy-egy eredményt feldolgozni.

Igazságtalan híresztelések

Az elején szíve szerint mindegyik olyan híresztelésre reagált volna, ami nem volt igaz, vagy amit igazságtalannak érzett. Szerinte bárkinek el tudta volna magyarázni helyzetét, aki ezek után megértette volna őt.

Nem rossz ember

Szerinte a „negatívak megkapták a platformot a mostani szereplése után”. Nem esik jól neki, amit az utóbbi napokban kapott, mivel nem gondolja, hogy rossz ember lenne.

Ez lehetett a baj Japánban

Hosszú Katinka elmondta, hogy nem úszott olyan „mérgesen” Tokióban, mint korábban. A hergelésre ugyanis a jobb úszás miatt van szükség.

Lesz folytatás

Úgy érzi, hogy a tokiói olimpia egyfajta „bónusz” olimpia volt, de semmiképpen szeretné abbahagyni egy ilyen szereplés után az úszást. Erről egyébként már Tokióban is beszélt.

De még nem tudni, hogy mikor

Jelenleg időre van szüksége, hogy feltöltődjön. A családjával sok időt tervez, a regenerálódásban ők is tudnak segíteni.

Az interjú

 

Más sem volt ott

Az olimpián résztvevő úszók tiszteletére szervezett sajtótájékoztatón a hétfőn érkezett úszók közül Cseh László, Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna sem vett részt. Ezt már a Telex írta meg.

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor