A figyelmetlen sofőrök klasszikus balesete történt péntek délelőtt Kőbányán. Balra akart kanyarodni az autós, de nem nézett a visszapillantóba, hogy jön-e villamos. Jött, és alaposan elintézte a szép Audit.

Kanyarodni akart

Péntek délelőtt egy középkorú férfi igyekezett egy Audival a 10. kerületben a Maglódi úton az Élessarok felől a Gitár utca felé, majd balra, az Indóház utcába akart kanyarodni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összetört az Audi oldala

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nem nézett tükörbe

A klasszikus hibát követte el: szemből nem érkezett villamos, így azt hitte, szabad útja van, a visszapillantó tükörbe azonban elfelejtett belenézni, így a vele párhuzamosan, a Kozma utca irányába haladó 28-as villamos elé kanyarodott.

A légzsákok megvédték a sofőrt

Autóba csapódott a villamos

A szerelvény vezetője hiába vészfékezett, esélye sem volt elkerulni az ütközést. A villamos az Audi bal oldalába rohant, amitől a személyautó visszacsapódott a Maglódi út irányába, végül a sínen állt meg.

A villamosnak nem lett nagy baja

Kirobbantak a légzsákok

A sofőr szerencséjére nem szorult be a roncsba, a kinyíló oldallégzsákok megvédték a komolyabb sérülésektől, de további vizsgálatokra így is kórházba szállították a mentők.

Sokáig tartott a helyszínelés

Nem sérültek meg az utasok

A villamos vezetője, illetve az utasok a fedélzeten nem sérültek meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, más dolguk nem volt, a 28-as villamosok helyett mintegy másfél órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek a Sörgyár és az Új Köztemető között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK