Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt az idén lejátszott El-meccsek sportdiplomáciai kulisszáiról, a Boli-ügy meghozatalának hátteréről, a Konferencia-liga jelentőségéről, ezek mellett szóba került a VAR hazai működése is a DIG Sport reggeli műsorában.

Eddig hol volt a Fradi?

Orosz Pál a nagyobb nevű riválisok FTC-hez való viszonyulásáról szót ejtve elmondta a DIGI Sport napindító műsorában: „Sokukat ismerem a nemzetközi szövetségekben végzett munka kapcsán. Általában az volt a kérdésük, hogy mikor találkozunk a pályán.

Egymás ellen jobb

“Most már találkozunk a pályán, és nagyon jó érzés volt a Leverkusen vezetőségével egy közös ebédet eltölteni, és már nem úgy vannak vele, hogy van a Fradi, ami egy futottak még kategória, hanem igenis komolyan vesznek” – mondta a ferencvárosi sportvezető a pénteki Reggeli Startban.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

De még nem elég jók

“A Betis vezetői is mondták, hogy 1-1-nél nem voltak olyan biztosak benne, hogy mi lesz a meccs kimenetele, csak jó lenne lépni egyet: szépen és jól játszunk, nem nagyon kapunk ki, de kikapunk – jó lenne már pontot szerezni végre.” – fogalmazott Orosz Pál.

Konfetti-liga, halottál már róla?

A beszélgetés során szóba került a harmadik számú európai kupasorozat, amit Orosz Pál szerint sokan lenéztek, „Konfetti-ligának csúfoltak”, de már nőtt a tekintélye, figyelembe véve azt is, hogy van olyan csoport, amelyikben az Union Berlin és a Feyenoord rivalizál egymással: „Ha egy harmadik helyet érnénk el az El-ben, akkor azzal mehetnénk a Konferencia-liga tavaszi kieséses szakaszába, ami fantasztikus eredmény lenne.

Fejlődési lehetőség

A Konferencia-liga szerintem egy jó dolog, mert további kluboknak ad lehetőséget a korábbiakhoz képest. Ez még a válogatottnak is jó, tekintettel arra, hogy a játékosok nemzetközi rutint szereznek.”

Beleharaptak az egyik ujjukba

A klubvezető azt is elmesélte, miként maradt ki az elefántcsontparti válogatotthoz engedély nélkül távozó Franck Boli az FTC Európa-liga-keretéből: „Közös döntés volt a vezetőedzővel. Úgy gondoltuk, hogy bizonyos fegyelmi szabályoknak meg kell felelni, és szankció nélkül nem lehet megtenni bizonyos dolgokat. El kellett döntenünk, hogy melyik ujjunkba harapunk bele, és ez a döntés született.”

Sok a külföldi

Orosz Pál arról is beszélt, hogy ma már vonzó az FTC-ben játszani egy külföldi számára, nem utolsó sorban azért, mert tetszik nekik Budapest és biztonságosnak tartják a várost.

Videóbíró

Orosz Pál az NB I-ben idén bevezetett VAR működéséről is elmondta a véleményét: „Ez egy fontos pont volt a magyar foci életében. Meg kellett tenni. Tudom, hogy változtatja a játékot, de nemzetközi szinten is ez van már.

Ha nem tetszik…

Ebben is gyakorlatot kell szerezni, ez a fejlődés egy következő lépése. Az más kérdés, hogy tetszik, vagy nem tetszik valakinek.

Túl sok már a pénz a fociban, hogy egy bíró döntsön róla

A labdarúgás egy óriási üzletág, nem elfogadható, hogy úgy szülessen meg egy döntés, hogy milyen napja van a játékvezetőnek. Egy továbbjutáson euró százezrek vagy akár milliók is múlhatnak.”

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd