Elege lett a kukásoknak a túl nehéz kukákból. Ha nem tudják felemelni, nem viszik el a szemetet. Ekkor egy figyelmeztető levelet hagynak arról, hogy túlsúlyos az edény és elmondják, hogyan oldhatod meg a problémát.

A szigetszentmiklósi Aries Nonprofit Kft. mindhárom szolgáltatási településén, így Szigethalmon, Halásztelken és Szigetszentmiklóson sem szállítja el azon kukát tartalmát, amelyek súlya meghaladja a szabályozásban foglalt 20 kg-ot.

Sklutéti László, a szolgáltató Környezetgazdálkodási egységvezető-helyettese elmondta, hogy ez egyrészt a kollégáik érdekeit szolgálja, hiszen például egy 80 kg súlyú kuka megemelése már egészségkárosodást is okozhat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szerinte a döntéssel a lakók érdekeit is szem előtt tartják, hiszen a túlsúlyos kukák könnyen sérülhetnek, törhetnek az ürítés során – írja a lakihegyradio.hu.

Azoknak az ügyfeleknek, akik túlpakolták a kukát, figyelmeztető levelet hagynak a cég munkatársai.

Skultéti László hozzátette, hogy a többlethulladék kihelyezésére is van lehetőség, de csak az arra rendszeresített zsákokban.

Arról nem szólt a tájékoztatás, hogyan mérik a kukák súlyát, érzetre, vagy mérleget visznek magukkal a kukások.

Kiemelt kép: Az Aires Kft egyik kukásautója – Forrás: aireskft.hu