Amióta a pizzát feltalálták, nem volt még olyan ember, aki azt mondta volna, hogy “Kösz, nem kérek”, ha megkínálták egy igazi jó gőzölgő szelet pizzával. Az olasz pizza a legfinomabb az egész világon, de mi, magyarok még ehhez is kreatívan tudjuk hozzáadni a kultúránk jellegzetességeit. A húsos, csípős paprikás pizzák igen népszerűek hazánkban.

Miért eszünk hússal bőségesen megpakolt pizzát?

Amellett, hogy a húsevők imádják az állati eredetű ételeket minden formában, a Pizzafutár Szegednél kapható pizza egy tökéletes alapja a finoman elkészített húsoknak. Kezedbe veszed a háromszögű gőzölgő csodát, és jó étvággyal beleharapsz. Az ízlelőbimbóid találkoznak a meleg hús és roppanó olasz pizzatészta kombinációjával, és a fűszerek finoman csiklandozzák az összes érzékedet.

Az olasz pizza vagy a magyaros pizza a jobb?

Mindkettőnek megvannak a maga sajátosságai, és rosszat igazán egyik konyháról sem lehet mondani. A zöldségekben sajtokban bővelkedő ételek és a jó bor mindkét konyhára jellemző, így nem is csoda, hogy a pizzák terén az ízlésünk is megegyezik.

Annak idején Mátyás király is biztosan jó néven vette, ha az olasz származású felesége valami igazi olasz ételt rendelt a palota konyhájától. Noha Mátyás király esetében nem tudjuk, hogy valaha is evett-e pizzát, de az biztos, hogy a mai magyar konyha szinte elképzelhetetlen lenne a pizza nélkül. 

Itthon egyre több pizzát eszünk

Egyre népszerűbb az olasz pizza hazánkban. Ennek fő oka a minőségi alapanyagok és a jó receptek alkalmazása. Séfek hada készít finomabbnál finomabb pizzakülönlegességeket, melyekre egy magyar húsevő akármikor ráharapna (sőt, talán még a meggyőződéses vega is elbizonytalanodna egy pillanatra). Ez így van a Pizzafutár Szeged háza táján is. Ha a paprikás-szalámis, sonkás, csülkös, vastagon megrakott pizzákat szereted, vagy pedig az olasz ínyencségeknek hódolsz, megtalálod a helyed a az itthoni “pizzaközösségben”.

Mindenütt kapható a kedvenc pizzád? 

Megtaláltad már a kedvenc konyhát, ahol a számodra legínycsiklandozóbb falatokat készítik, ugye? Ha otthon nincs időd, vagy nem tudod, hogyan kell pizzát sütni, akkor irány az étterem. De ha az otthonod kényelmében fogyasztanád el azt a pizzát, ami megdobogtatja a szívedet, akkor rendelj házhoz. 

A legtöbb étterem házhoz is szállít, és nem kell órákig várni a megrendelt étkekre. Engedd meg magadnak a luxust, hogy kikapcsolódj a tévé előtt, vagy romantikus vacsorát rendezz a pároddal otthon egy forró pizza, vagy olasz tészta társaságában. Ha partit rendezel, akkor pedig rendelj szószt és üdítőket és akár sört is a pizza mellé. 

Hidd el, a legjobb összejövetel az, ahol az emberek igaz szívvel mondhatják: “Jóllaktam, beszélgessünk!”. A legjobb olasz pizza itthon tehát az igazi magyaros, vendégszerető pizza.

Ezért vagyunk mi, húsevők a szerelmesei a pizzáknak is, hiszen a jót jóval megjobbítani a legjobb találmány, amit magyar ember valaha is feltalálhatott.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!