A világjárvány tavalyi kitörése miatt robbanásszerűen elterjedt a home office, és munkavállalók tömegeinek vágya vált valóra azzal, hogy végre otthonuk kényelméből dolgozhatnak. 

Az első pár hónap után azonban egyre többen fásulnak bele abba, hogy a kollégák és az iroda helyett a laptopjuk társaságában töltik az idejük nagy részét, és egyre unalmasabbá válnak az otthoni munkanapok. Néhány hasznos praktikával viszont te is újra élettel telivé varázsolhatod a dolgos hétköznapokat.

Színesítsd a környezetedet!

Mostanra bizonyára berendeztél már magadnak egy dolgozószobát vagy legalább egy félreeső sarkot, ahol nyugodtan dolgozhatsz. Ide valószínűleg csak olyan tárgyakat helyezel el, amelyek feltétlenül szükségesek a munkához, és nem vonják el a figyelmed a feladataidról. 

Ez viszont azt eredményezheti, hogy olyan szürke és sivár munkakörnyezetet teremtesz magadnak, ahol abszolút nem érzed komfortosan magad. Ha ebbe a hibába estél, akkor érdemes egy kis színt vinned a munkanapokba! Rakj fel a falra vidám képeket, kreálj hangulatvilágítást fényfüzérekkel, és vedd körbe magad szobanövényekkel, színes kiegészítőkkel. 

A munkához használt eszközeidet is tedd egy kicsit vidámabbá: a telefonodat és a tabletedet öltöztesd mintás védőtokba, ha pedig MacBookon dolgozol, akkor pattints fel rá egy szép, színes tokot, hogy nagyobb kedvvel vesd magad a munkába. Ez utóbbiból többfélét találsz a Tok-Shop.hu-n is, a szivárvány minden színében!

Időnként mozgasd át magad!

Az otthoni munka egyik hátránya, hogy már nem kell a kávé- és ebédszünetekhez igazodnod, így ha belemerülsz a munkába, akkor könnyedén azon kaphatod magad, hogy már órák óta mozdulatlanul, egy helyben ülsz. Innen pedig egyenes út vezet a váll- és derékfájáshoz, valamint a szemeid elfáradásához. 

Ezért óránként egyszer ajánlatos pár percre felkelni az asztaltól, és egy kicsit megmozgatni a tagjaidat. Ráadásul ilyenkor kihasználhatod az előnyeit annak, hogy otthon vagy! Gyakorolj néhány jógapózt, végezz el egy pár perces, rapid edzést, vidd le a kutyát, vagy kapcsold be a kedvenc zenéd és táncolj egy kicsit! Ilyesmit aligha csinálnál az irodában a munkatársak előtt, otthon azonban semmi akadálya. 

A napi fizikai aktivitásod nyomon követéséhez pedig viselj okosórát, ami számolja az aznap megtett lépéseket, az elégetett kalóriát, és jelez, ha túl sokáig inaktív maradsz. 

Dolgozz változatos helyszíneken!

Ha úgy érzed, hogy már teljesen befordultál, és kezd megőrjíteni a magány, akkor gondolj arra, hogy a home office nemcsak azt jelenti, hogy otthonról dolgozhatsz, hanem azt, hogy gyakorlatilag bárhonnan! 

Úgyhogy ha odakinn is szép az idő, akkor kapd fel a laptopod, és irány a közeli park, a folyópart vagy a kedvenc kávézód terasza! Így a megszokottól eltérő, ingerekben gazdag környezetben dolgozhatsz, ami hamar kizökkent a letargiából, és újdonsült lelkesedéssel és motivációval tölt fel.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!