Ahhoz, hogy a vendégek elégedettek lehessenek, a fodrász minőségi munkát végezhessen, elengedhetetlen a megfelelő fodrászolló alkalmazása. Szerencsére a mai kínálat már lehetővé teszi, hogy minden vendégnek, minden hajhosszra és típusra külön változatot használjunk.

Az ollók minősége azonban alapvető fontosságú, tehát éles pengére, kényelmes nyélkialakításra van szükség, hogy a vágás precíz és hatékony legyen. Kiválasztani a tökéletes eszközt azonban nem egyszerű. Több dolgot is szem előtt kell tartani a döntés során.

Az alábbiakban kiderül, hogyan érdemes fodrászollót választani.

Kezdjük az alapoknál!

A GroomART fodrászollói minőségiek, hosszú távon megtérülnek. Idővel persze mindegyik elkopik, ami jelentősen ronthatja a hatékonyságot és a hajvágás minőségét. Szerencsére lehetőség van az ollókat rendszeresen karbantartani, és egy idő után nem árt lecserélni azokat. A fent említett webshopban mindig találni olyan ollót, ami megfelelő lehet az adott feladatra, sőt ollóolajozó ecsetet is kapni a karbantartáshoz.

Mivel az olló a fodrászok egyik legfontosabb eszköze, így elengedhetetlen, hogy a megfelelőt válasszák ki, és vigyázzanak e kellékekre. Az egyik legfontosabb ennek kapcsán a méret és a súly. Mivel az eszközök eltérő súllyal és mérettel kaphatóak, így fontos, hogy az ideális kombinációt keressük meg.

Vegyük kézbe, egyensúlyozzunk velük, nézzük meg, hogy nem kellemetlen-e velük dolgozni. A túl nehéz vagy túl könnyű változatokkal nem lehet precíz vágásokat végezni. Ha azonban sikerül megtalálni a tökéletes darabot, akkor maximalizálható mind a kényelem, mind a hatékonyság.

Anyag és a vágás kérdése

Az ollók anyaga és minősége szintén meghatározhatja azt, hogy mennyi ideig használható az alapfelszerelés. A rozsdamentes acél a legelterjedtebb és talán a legjobb, hiszen könnyen tisztán lehet tartani, nem beszélve arról, hogy ellenáll az oxidációnak is. Lehetőleg tehát olyan keressünk, amely minőségi anyagból készült, hosszú távon is képes kiváló teljesítményt nyújtani.

A másik tényező a vágás típusa. Vannak egyenes, valamint fogazott vágású ollók is. Előbbiek a pontos vágáshoz és a haj simításához valóak. Szemben az utóbbival, amellyel sokkal szebb, textúrázottabb hatást érhetünk el. Kiválóan alkalmasak vastagabb haj vágására. Fontos azonban, hogy minden vágási technikához rendelkezzünk legalább egy megfelelő típusú változattal.

A kényelem és a karbantartás

Hiába persze a tartós anyag, ha az adott eszközt nem tudjuk kényelmesen használni. Az ergonómia a hosszú távú munkavégzések során elengedhetetlen szempont. Olyan ollót keressünk, amelynek kialakítása lehetőséget ad arra, hogy egész nap bírjunk vele munkálkodni. A nem megfelelő olló gyakran kéz- és csuklófájdalmat okoz, ami már rövid távon hatással lehet a munkánk minőségére.

Végezetül ne feledkezzünk meg a fodrászkellék rendszeres karbantartásáról és ápolásáról sem. Ez szükséges ahhoz, hogy optimális teljesítményt érjünk el. Használjunk tisztítószereket, olajokat, évente egyszer pedig az élesítés sem árt.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a groomart.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.