Minden otthonnak megvan a maga saját illata, ami több tényezőből áll össze. Fontos szerepet játszanak az ott elkészített ételek, illetve a rendszeresen alkalmazott tisztító- és mosószerek is. Mivel az illatok nagy hatással vannak a közérzetünkre, érdemes megfontolnunk, hogy mikor milyen illatosítókat alkalmazunk.

Friss levegő, kellemes illatok

A takaritogep.hu légfrissitői között mindenki megtalálhatja a számára legkellemesebb illatokat. Olyan környezetet alakíthatunk ki általuk, amely mindig pozitívan hat ránk, s még arra is lehetőséget kapunk, hogy az olykor keletkező kellemetlen szagokat is elfedjük velük.

Csináljuk tudatosan!

Minden illatnak megvan a maga jelentése, s annak ellenére, hogy akadnak közöttük olyanok, amelyeket a legtöbb ember kellemesnek ítél meg, sok olyan is akad, ami inkább azáltal nyeri el a saját hatását, amit ránk gyakorol, hogy milyen személyes élmények társulnak hozzá. 

A közvetlen hatáson felül tehát az érzelmeink is szerepet játszanak abban, hogy milyen érzéseket kelt bennünk egy adott aroma.

Hogyan válasszunk?

Amikor légfrissítőt szeretnénk bevetni annak érdekében, hogy kellemesebbé tegyük az otthonunkat, nagyon fontos, hogy rátaláljunk a pozitív érzeteket kiváltó illatanyagokra. Azzal is jó, ha tisztában vagyunk, hogy vannak természetes és mesterséges illatok is, így ezen dimenzió alapján is válogathatunk.

Amennyiben tartózkodni szeretnénk a kemikáliáktól, dönthetünk néhány csokor virág vagy illatos szobanövény mellett is. Nem véletlenül kapkodják el a boltok polcairól az első tavaszi napok alkalmával a korai nárciszokat például. Azonban a virágokkal az a probléma, hogy az illatukat csak viszonylag rövid távon élvezhetjük. Ha ennél tartósabb megoldásra vágyunk, más megoldás után kell néznünk.

Szintén rövidebb ideig élvezhetjük az illatgyertyák kedvező hatásait, s amennyiben emellett döntünk, tudnunk kell azt is, hogy akadhatnak bennük olyan alkotóelemek is, amelyek kedvezőtlen hatást gyakorolnak az egészségünkre nézve. De nézzük, milyen megoldások jöhetnek szóba nagyobb ingatlanok esetén?

A légköbméter is számít!

Egy nagyobb lakásban a fent említett megoldások kevésbé hatékonyak, mivel eloszlik az illat bennük. Ilyenkor szóba jöhet egy aromadiffúzor, a már emlegetett légfrissítők, illetve a pálcás illatosítók is. A választás során az sem lesz lényegtelen kérdés, hogy milyen helyiségbe szánjuk a kiszemelt módszert, illetve illatot.

Mindegyik kicsit más elven működik, de abban megegyeznek, hogy hosszabb távon képesek kellemes környezetet teremteni, akár abban az esetben is, ha nagyobb a légtér.

A légfrissítőket választva ráadásul minden helyiségbe megtalálhatjuk a tökéletesen passzoló illatot, amelyek egymással is harmonikusan megférnek. Segíthetik a koncentrációt a dolgozóban vagy az ellazulást, pihenést a hálószobában, emellett pedig a kellemetlen szagokat is hatékonyan tudjuk semlegesíteni velük.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: takaritogep.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.