Már az 1990-es években is esett néhány szó a környezetvédelemről, és akkor kezdtünk el össznépileg aggódni az ózonlyuk miatt is. Eltelt csaknem három évtized, és mind a magánszemélyeknek, mind pedig a vállalkozásoknak a fő törekvéseik közé az tartozik, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.

Persze a legnagyobb jó szándék mellett sem lehet “környezetszennyezés” nélkül élni, ugyanakkor már egy minimális odafigyelés is hatalmas változást hozhat. Sőt, sokszor olyan területeken is megoldható mindez, amire szinte senki sem gondolna.

Papírhalmok a nyilvános mosdókban

Alig akad olyan ember, aki ne szembesült volna már félig nedves, félig száraz papír kéztörlők halmával a férfi és a női mosdókban. Persze nem ott, ahol a Higienia.net kézszárító gépeit vetik be a maximális higiénia és a fenntarthatóság célja mellett.

Ugye, mennyire rossz érzés azt a rengeteg sok papírt eldobva látni, miközben minden hír arról szól, milyen kevés a fa a bolygón, fogy az oxigént termelő és a levegőt tisztító farengeteg. Mi pedig felelőtlenül egy-egy mozdulatért cserébe kéztörlők tonnáit hajigáljuk a szemétbe.

Persze ez távolról sem jelenti azt, hogy meg kell békélni és elégedni ezzel a megoldással. Dehogyis! A fentebb említett, takarítóeszközökkel és -szerekkel foglalkozó vállalkozás gépei ugyanis éppen ezt a tékozló magatartást hivatottak megszüntetni.

Miért is jobb a kézszárító gép?

Igen, igen, mindenki számára ismerős a kézszárító gépek őse, amely rendkívül erős hangon lökte a forró levegőt ránk még akkor is, amikor már az ajtón kívül voltunk. Könnyen rá lehetne mondani a verdiktet: ez sem jobb, mint a papíros változat. Ám nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a nem elhanyagolható tényt, hogy ezek a gépek is rengeteg változáson, fejlődésen mentek keresztül. Mutatjuk, hogy a modern változatok már mire képesek!

  • Jóval kevesebb energiát használnak fel, mivel csak addig fújják a levegőt, amíg érzékelik a közelben a kezünket, illetve a levegőt fel sem melegítik forróra.
  • Mivel nem kell vele egyáltalán érintkezni, ezért higiénia szempontjából ez a legtökéletesebb változat.
  • Kiváltja a hatalmas mennyiségű papír használatát.
  • Szűrik a levegőt, így jóval kevesebb az esély a fertőzésekkel való érintkezésre.

A vírusokkal szemben is hatékonyabb védelmet nyújt!

Alig egy-két év telt el a pandémia óta, ami az egész bolygót megtanította a helyes kézmosásra. A Covid idején soha nem látott méreteket öltött mind a kézmosás, mind pedig a kéz fertőtlenítése, sőt, azóta is velünk maradtak ezek a szokások, így nem csoda, ha már a kézszárítónál is fontos tényező, hogy milyen levegőt fúj a kezünkre.

Természetesen a technológia folyamatos fejlődése mindig új és még újabb megoldásokat fog hozni ezen a területen is, így az elkövetkezendő években minden bizonnyal még modernebb kézszárító gépekkel száríthatjuk majd a kezünket akár egy plázában, egy étteremben vagy a munkahelyünkön. Ha az Il Contatto Kft. munkásságát és termékkínálatát követjük, akkor pedig egészen biztosan az elsők között fogunk értesülni az újabb vívmányokról.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: higienia.net

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.