Szakorvoshiány miatt 9 hónapot kell várni egy ultrahangra a szigetszentmiklósi rendelőintézetben

2014. márciusig betelt

„Sajnálattal értesítjük, hogy ultrahangvizsgálatra előjegyzésünk 2024 márciusáig betelt” – olvasható a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet oldalán. De nem csak ultrahangra nem lehet erre az évre foglalni a rendelőben: a kardiológia, a tüdőgondozó, a pulmonológia és az ortopédia is érintett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Szakorvoshiány miatt nőtt meg az előjegyzési idő”

„A szakorvos hiány miatt nőtt meg az előjegyzések ideje.” – írta a Telex kérdéseire a rendelő vezetője. A Szigetszentmiklósi Szakrendelőnek több olyan rendelése is van, amire legközelebb idén év végén lehet majd foglalni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Erre az évre már alig van időpont

Az időpontot akkor is csak 2024 első hónapjaira, vagy májusra adnak. Kivételt jelentenek a sürgősnek számító betegek, így például a tüdőgondozó esetén a daganatgyanús, a soron kívüli ellátását igénylők, illetve a műtétre várók is. Azonban ha nincs sürgős indok, akkor várni kell, nem is keveset:

Kardiológiára sincs időpont

A kardiológiai szakvizsgálatra legközelebb 2024. január 31. után van időpont, a tüdőgondozó és a pulmonológia előjegyzése 2024 májusáig telt be

Ultrahangra jövő márciusban

Az ultrahangra legközelebb jövő márciusra lehet majd foglalni, márciusig elkelt minden hely, gasztroenterológiára legközelebb jövő februárra lehet majd bejelentkezni, az ortopédiára idénre szintén nincs hely.

Szemészetre több, mint fél évet kell várni

Ezentúl olvasóink arról számoltak be, hogy más rendelésekre sem egyszerű a bejutás, előfordul, hogy a szemészetre több mint fél évet kell várni. A reumatológiára nagyjából három hónap a várakozás, míg vérvételre 3-4 hétnél előbb szintén nem lehet bejutni.

Vannak kivételek

A szakrendelő vezetője, Dr. Raffay Éva a Telexnek azt írta, hogy „valamennyi szakrendelés meghatározta azokat a kivételeket, amelyek esetében ezen időszakban is adnak előjegyzési időpontot”.

A daganatgyanús beteget gyorsan kivizsgálják

Ultrahang esetében például a daganatgyanús, illetve onkológiai kezelés alatt álló betegek 2 héten belül vizsgálatra kerülnek.

Radiológus szakorvos hiány

Az intézetvezető hozzátette, hogy a radiológus szakorvos hiány nem új probléma, hiányuk már korábban is problémát okozott.

Több, mint 170 ezer ember egészségéért felelnek

Ennek az egy intézménynek gyakorlatilag az egész Csepel-szigetet, és a dél-pesti régió több települését is el kell látnia. Egyes szakrendelések ellátási területéhez 170 500 fő, más szakrendelések (mint pl. az ultrahang) ellátási területéhez 125 000 fő lakos tartozik.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Google Street View