A kőbányai nyomozók vádemelési javaslattal zárták le az idős férfiak pénzét kicsaló nő ellen folytatott nyomozást. A rendelkezésére álló információk szerint egy 32 éves, budapesti nő több idős, és mentálisan beteg férfit becsapott, hogy tőlük pénzt és mobiltelefonokat szerezzen.

Kicsalta a pénzét

Egy idős férfi tett feljelentést 2021 januárjában a Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitányságán, mert egy nő többször kért tőle kölcsön pénzt, aminek a vége az lett, hogy a bankszámláján lévő több mint 1 millió 100 ezer forintját kicsalta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Telefonokat vetetett vele

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a nő egy másik férfit, annak mentális betegségét kihasználva, több nagy értékű mobiltelefon és előfizetés megvásárlására vett rá, összesen több mint 1,3 millió forint értékben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ékszereket és pénzt lopott

A beszerzett adatok alapján J-né D. Julianna 2019-ben egy 10. kerületi intézmény előtt megismerkedett egy szintén idős férfival, akinek felment a lakására, majd a sértett figyelmetlenségét kihasználva ékszereket és pénzt lopott onnan.

Szerelmet színlelt

Ezt követően a nő szerelmet színlelt a férfi irányába, aki a gyanúsítottnak mobiltelefonokat, előfizetéseket és tableteket vásárolt, valamint különböző okokra hivatkozva többször pénzt kért tőle és a fiától, illetve 2020 januárjában kilopta a sértett pénztárcájában lévő összeget.

Nem ismerte el

A BRFK 10. Kerületi Rendőrkapitányságon a 32 éves nőt csalás bűntett és lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki. A nő nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök az eljárást befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.​

Ellopták az idős ember telefonját

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Tatabányán, az Összekötő úton több fiatal visszatart egy férfit, aki telefont lopott. A kiérkező rendőrök meghallgatták a helyszínen jelenlévőket, akik elmondták, hogy egy idős férfi segítségére siettek, mivel kiabált, hogy ellopták a telefonját. 

A tolvaj után eredtek

A diákok ezt hallva a tolvaj után eredtek. Az elkövető menekülés közben többször a gyerekek felé ütött, azonban el nem találta őket.

Megadta magát  

Végül két 16 és két 14 éves tanuló tartotta a tempót a 26 éves férfival, aki abbahagyta a menekülést, megadta magát, és előadta az ellopott mobilt. A Tatabányai Rendőrkapitányság egyenruhásai előállították a férfit.

Hálás volt a 66 éves sértett

A gyerekek hősies cselekedetének köszönhetően a tatabányai rendőrök visszaadták a 66 éves sértett számára a mobiltelefonját, aki nagyon hálás volt a fiatal tanulóknak és többször megköszönte segítségüket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció